Καταστατικό Ναού

Μέρος από το Καταστατικό του Ναού

§ Παράγραφος 1.1

Το όνομα αυτής της οργάνωσης είναι «Όφιος Ερμής». Εδρεύει στην Αθήνα και στην Θεσαλονίκη Ελλάδας. Η Πνευματικότητα-Θρησκεία μας είναι ‒κατά βάση‒ μυητικού τύπου, αφού, κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η ταχύτερη επικοινωνία του Εσώτερου Εαυτού μας με τα Θεία. Ο ουσιαστικός σκοπός μας είναι η πνευματική μας μεταμόρφωση και ανέλιξη που θα είναι ως βάση καθόλο το Καταστατικό Ναού.

§ Παράγραφος 1.2

Ο Ναός του Όφιου Ερμή υφίσταται για να παρέχει ένα μη απειλητικό, καθ’ όλα υποστηρικτικό περιβάλλον για όλους. Είτε είναι Παγανιστές, πνευματιστές της φύσης, προσκυνητές της Θεάς και άλλους πιστούς παρόμοιων φιλοσοφικών και πνευματικών προσανατολισμών.

§ Παράγραφος 1.3 – Καταστατικό Ναού

Η κύρια αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα ασφαλές, άνευ διακρίσεων περιβάλλον. Σε αυτό θα μπορούν οι άνθρωποι να συναντώνται, να μαθαίνουν και να συζητούν ποικίλα θέματα πνευματικότητας ‒ασχέτως του τι δύναται αυτή να εσωκλείει‒ χωρίς την απειλή γελοιοποίησης, λογοκρισίας ή αντιποίνων.

§ Παράγραφος 1.4

Καλοδεχόμαστε οποιονδήποτε επιθυμεί να μελετήσει τις διδαχές του Ναού του Όφιου Ερμή, πασχίζοντας μάλιστα να του προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή καθοδήγηση.

§ Παράγραφος 1.5

Προσφέρουμε περιστασιακές ευκαιρίες ομαδικού προσκυνήματος, προσπαθώντας να φιλοξενούμε την πνευματικότητα του κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτές.

§ Παράγραφος 1.6 – Καταστατικό Ναού

Θα παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την πνευματικότητα και τη φιλοσοφία μας στον κάθε ερωτώντα. Θα επιχειρούμε να διορθώνουμε την όποια παρερμηνεία της πνευματικότητάς μας, όπου ‒ενδεχομένως‒ την εντοπίζουμε.

§ Παράγραφος 1.7

Καλοδεχόμαστε σε δημόσιους χώρους όσα άτομα ή ομάδες εκφράζουν απορίες ή επιθυμούν διευκρινίσεις επί της πνευματικότητας και της φιλοσοφίας μας. Εμείς θα απαντούμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ανοικτά και με ειλικρίνεια.

§ Παράγραφος 1.8

Δεν καταπιανόμαστε με κανενός είδους προσηλυτισμό, καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να επιτρέπεται σε κάθε άτομο να διεξάγει τις προσωπικές του αναζητήσεις και να βρίσκει ελεύθερα το μονοπάτι του.

§ Παράγραφος 1.9 – Καταστατικό Ναού

Θεωρούμε υψίστως προσβλητικές τις διακρίσεις, οι οποίες έχουν ως κριτήριο τη φυλή, την ιδεολογία, την ανικανότητα, το φύλο, τη σεξουαλική προτίμηση, την εθνικότητα ή/και το θρήσκευμα.

§ Παράγραφος 1.10

Εργαζόμαστε υπέρ της αναζήτησης της αλήθειας. Οποιαδήποτε συζήτηση περί κοινωνικοπολιτικών ‒και σχετικών με αυτά‒ θεμάτων δεν μπορεί να έχει σε καμμία περίπτωση άλλον σκοπό πέραν της διαφώτισης των μελών κατά τη μυητική τους πορεία.

§ Παράγραφος 1.11

Ο Ναός του Όφιου Ερμή αναπτύσσει τις αρχές της Θρησκείας μας («πιστεύω», τρόπος ζωής, φιλοσοφία), έτσι όπως διδάχτηκαν στον άνθρωπο κατά τις Πρώτες Αρχές· εμφυσά την πρακτική και το καθήκον της απόδοσης τιμών προς τους Αρχαίους Θεούς και τον Ανώτερο Εαυτό μας. Όλες οι πρακτικές πραγματοποιούνται υπέρ της λατρείας των Αρχαίων Θεών και της αθανασίας της ψυχής.

§ Παράγραφος 1.12 – Καταστατικό Ναού

Ο Ναός του Όφιου Ερμή αναγνωρίζει όλες τις γνωστές Παραδόσεις και δεν αποκλείει άτομα, τα οποία μπορεί ν’ ακολουθούν και άλλα μονοπάτια ‒ εκτός και αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές και τις αξίες της Wicca.

Όφιος Ερμής Καταστατικό Ναού ελλάδα wicca