fbpx

Οι Κύκλοι Μαθημάτων & η Εκπαίδευση

Είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν μαθαίνεις απλώς μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τη Μαγεία και την παγανιστική θρησκεία, αλλά επιχειρείς ένα πνευματικό ταξίδι. Οι Κύκλοι Μαθημάτων & η Εκπαίδευση που καλείσαι να ξεκινήσεις και εφόσον εφαρμόσεις τα πράγματα που θα διδαχθείς και επιμείνεις στις σπουδές σου, θα σε αλλάξουν. Θα αλλάξεις στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξής σου: θα μάθεις για τμήματα του εαυτού σου, τα οποία μπορεί να μη γνώριζες προηγουμένως ότι υπήρχαν.

Ο Ανώτερος Εαυτός σου, το Αστρικό σου Σώμα, τα Chakras σου και η αύρα σου, για να κατονομάσουμε ενδεικτικώς κάποια, είναι αυτά που θα γνωρίσεις. Θα γίνεις επιδέξιος σε ψυχικές ικανότητες, για τις οποίες έχεις ‒ενδεχομένως ‒ μόνο διαβάσει ή παρακολουθήσει σε ταινίες. Κάποιες είναι η διαίσθηση, η μαντεία, η ψυχομετρία αλλά υπάρχουν τόσες ακόμα. και, ναι , εν τέλει, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς τη Μαγεία, με απώτερο σκοπό να ελέγχεις τη δική σου Μοίρα. Θα αναπτύξεις δυνάμεις, τις οποίες δεν ξέρεις ότι έχεις, θα αντιμετωπίσεις τους βαθύτερους φόβους σου και θα τους υπερνικήσεις. Οι Κύκλοι Μαθημάτων θα σου προσφέρουν αυτά και πολλά παραπάνω.

Η Wicca είναι ένα μονοπάτι μεταμόρφωσης και ανάπτυξης, το οποίο θα σε προκαλέσει και θα σε οδηγήσει σε μία ανανεωμένη ύπαρξη. Ασφαλώς, δεν θα πάρεις κατ’ ανάγκη όλα αυτά μόνο από τη θεωρία των μαθημάτων. Οφείλεις να διενεργείς τη δική σου πνευματική εργασία και να συνεχίσεις τις σπουδές σου πέρα από τον Πρώτο Βαθμό. Τουλάχιστον αν πραγματικά θες να κατακτήσεις όλα τα παραπάνω. Εντούτοις, αυτά τα μαθήματα θα κτίσουν μία γερή βάση, ώστε να είσαι σε θέση να αναπτυχθείς περαιτέρω.

Τι θα πάρεις από την Εκπαίδευση που προκύπτει από τον Κύκλο μαθημάτων

Αν ολοκληρώσεις αυτή την ακολουθία των 12 μαθημάτων, θα δικαιούσαι μύηση στον Πρώτο Βαθμό της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Ο Πρώτος Βαθμός είναι ο χαμηλότερος βαθμός μέλους στο Ιερατείο μιας Παράδοσης της Wicca.

Η Wicca αποτελείται από πολλές Παραδόσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ‒μα όχι όλες‒ αναγνωρίζουν τις μυήσεις η μία της άλλης. Αν επιλέξεις να λάβεις τη μύηση Πρώτου Βαθμού, θα γίνεις μία Ιέρεια/ένας Ιερέας της Κορρελλιανής Παράδοσης. Η μύηση ασφαλώς, δεν είναι υποχρεωτική.

Γιατί να διαλέξεις τη Κορρελλιανή Παράδοση για την Εκπαίδευση σου

Η Κορρελλιανή Παράδοση είναι μία σύγχρονη και βαθιά φιλοσοφική Παράδοση της Wicca. Δίνει βαρύτητα στην έμφυτη ένωση όλων των παγανιστικών Παραδόσεων και στη συγχρονικότητα όλων των πνευματικών μονοπατιών. Πιστεύουμε ότι η Θεότητα είναι παρούσα μέσα σε όλα τα πράγματα και, έτσι, όλα τα μονοπάτια μπορούν να οδηγήσουν στη Θεότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wicca δεν είναι αποκλειστική θρησκεία. Επειδή, όπως προαναφέραμε, εκτιμούμε ότι όλα τα μονοπάτια οδηγούν στη Θεότητα, δεν θεωρούμε ότι κάποιος πρέπει να ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη πίστη ή Παράδοση, για να είναι καλό άτομο ή για να μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά. Δεν κρίνεται επίσης απαραίτητο να ακολουθεί μία (πίστη ή Παράδοση) μόνο.

Το να είσαι ένας Κορρελλιανός μυημένος δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορείς να είσαι συγχρόνως ένας μυημένος της Ίσιδας, του Δρυιδισμού ή της Ντιανικής Παράδοσης ‒ ή οποιασδήποτε άλλης Παράδοσης θέλεις ενδεχομένως να γίνεις μέλος και να σπουδάσεις.

Σεβασμός σε όλες τις Παραδόσεις

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να σέβεσαι την Παράδοσή μας ως μέλος και να συμμορφώνεσαι ως προς τις Κορρελλιανές πρακτικές στους Κορρελλιανούς Ναούς. Αλλά το τι κάνεις σε άλλα μέρη είναι αποκλειστικά δικός σου λογαριασμός. Τα προσωπικά σου «πιστεύω» και η συνείδησή σου αποτελούν ατομικά σου ζητήματα και δεν επιθυμούμε να σου τα υπαγορεύουμε. Η Wicca, άλλωστε, αφορά στο να μάθεις να κάνεις τις δικές σου επιλογές και οι Παραδόσεις της Wicca υπάρχουν, προκειμένου να παρέχουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκπαιδεύεσαι και θα εξελίσσεσαι διαρκώς.

Η Wicca προσανατολίζεται στο να διευρύνει τη σκέψη σου· όχι να την περιορίζει.

Λοιπά μαθήματα

Ο Ναός του Όφιου Ερμή δεν περιορίζεται μόνο στα ιερατικά μαθήματα της Wicca. Στους κόλπους μας, γίνονται σεμινάρια σύντομα ή ετήσια και σε άλλες ενότητες. Μπορείς να ασχοληθείς με θεραπείες όπως το Reiki.

Το Reiki έχει επίσης πολλά συστήματα και στην λογική του θα σου θυμίσει πολύ την νοοτροπία των παραδόσεων της Wicca. Στον Ναό διδάσκουμε το Παραδοσιακό Reiki και αν ζητηθεί και το Kundalini Reiki. Υπάρχουν και άλλα συστήματα που είναι συντονισμένοι οι Δάσκαλοι. Ρώτησέ τους και θα μάθεις.

Μπορεί να έχεις άλλα ενδιαφέροντα που να αφορούν στην μαντεία και να θες να εντρυφήσεις στα Ταρώ ή στην Αστρολογία, στις Ρούνες ή στη Λενορμάν. Όλες οι μεθόδοι μαντείας όμως είναι και συστήματα αυτογνωσίας. Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε!

Μπορεί να θες να μελετήσεις τη Καμπάλα ή κάποιο άλλο εσωτερικό σύστημα. Είναι πολλές οι φορές που ανακαλύπτουμε συνδέσεις μελετώντας ξεχωριστά συστήματα. Η πολυμορφία αυτή μάς επιτρέπει να κατανοούμε το σύμπαν και τον εαυτό μας σε βάθος.

Για αυτό και ο Ναός έχει εντάξει και συνεχίζει να δημιουργεί νέες τάξεις για την μελέτη διαφόρων ενοτήτων. Οι Κύκλοι Μαθημάτων & η Εκπαίδευση μας επεκτείνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των μελών μας.

Θες να μάθεις περισσότερα; Επικοινώνησε μαζί μας!

Κορυφή