Θερινό Ηλιοστάσιο, Ελλάδα και Wicca

Θερινό Ηλιοστάσιο, Ελλάδα και Wicca

Κάθε χρόνο παρατηρούμε τον Ήλιο καθώς «στέκεται» στο κέντρο και η Γη περιστρέφεται γύρω του. Παράλληλα όμως, η Γη κινείται και στον άξονα της και η κίνηση αυτή είναι που φέρει τις εποχές που γνωρίζουμε. Οπότε σήμερα, την ημέρα που ο άξονας φτάνει στο ζενίθ του καθώς έχει γυρίσει να κοιτάξει τον Ήλιο, γιορτάζουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο. Οπότε εδώ που βρισκόμαστε τι κάνουμε; Πως συνδέονται Θερινό Ηλιοστάσιο, Ελλάδα και Wicca;

Θερινό Ηλιοστάσιο, Ελλάδα και Wicca ελλάδα wicca coven

Θερινό Ηλιοστάσιο

Το Θερινό Ηλιοστάσιο αποτελεί μια στάση, όπως και οι 8 γιορτές που έχουμε στον τροχό του Χρόνου. Στη στάση αυτή, ο Θεός ως Εραστής χρησιμοποιεί το φλογερό του πάθος και τη λαμπερή καρδιά του για να εκπέμψει αγάπη σε όλο το Σύμπαν. Χαρίζει έμπνευση που απορρέει από το πνεύμα της αλληλεγγύης και αφοσίωσης Του και χαρά στη κάθε ζωή που μορφοποιεί!

Η Θεά, στέκεται ως Μητέρα σε όλα αυτά! Δημιουργεί και Συντηρεί τη Ζωή, από Αυτήν πηγάζουν η γονιμότητα και η αφθονία. Είναι η Τροφός και επιμελείται για όλα τα τέκνα Της. Από εκείνη άλλωστε όλα ξεκινούν και παρέχονται και δίνονται λόγω της αγάπης που έχει στη καρδιά της. Μας εμπνέει να αγκαλιάσουμε την αγάπη Της και να την μοιραστούμε με κάθετί ζωντανό!

Στο Θερινό Ηλιοστάσιο λοιπόν, είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους! Τώρα οι δυνάμεις της ζωής είναι στο ζενίθ τους – για πολλούς μήνες  μεγάλωναν και τώρα ευημερούν. ΑΛΛΑ – από αυτή την στιγμή και έπειτα οι μέρες  θα γίνουν μικρότερες και οι δυνάμεις της ζωής θα αρχίσουν να εξασθενούν καθώς πλησιάζει η συγκομιδής και ο κόσμος γλιστράει αναπόφευκτα προς το Χειμώνα. Έτσι είναι πάντα στη ζωή:  όταν ένα πράγμα φτάνει στη στιγμή της μέγιστης αντιληπτικής τελειότητας, τότε αρχίζει να αλλάζει. Η μόνη σταθερά που υπάρχει είναι η αλλαγή: η Ζωή είναι η ανάπτυξη και η μεταμόρφωση.

Στην Ελλάδα, το Θερινό Ηλιοστάσιο γιορταζόταν από τα αρχαία χρόνια και παρέμεινε η παράδοση του εορτασμού μέχρι τις ημέρες μας. Μπορείτε να διαβάσετε και περισσότερα στο άρθρο μας για τον Ιούνιο και τις Παραδόσεις του.

Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca

Η Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca γιορτάζει το Θερινό Ηλιοστάσιο, ή Litha. Κάθε χρόνο, τελετές διοργανώνονται σε όλους τους Ναούς και τα μέλη γιορτάζουμε και συντονιζόμαστε με την ενέργεια αυτή. Κάθε ναός, σαν ένα coven, σαν ένα σώμα, ενώνεται και εναρμονίζεται στον ρυθμό της Φύσης και έτσι σαν μια καρδιά, χτυπάει προς την Ανθρωπότητα.

Όφιος Ερμής

«Ο Όφιος Ερμής εύχεται το Φως που κορυφώνεται σε αυτές τις διαφορετικές για την ανθρωπότητα ημέρες, να καταδείξει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες που κρύβουμε μέσα μας και καθώς η πορεία του Φωτός ξεκινά ξανά για την επόμενη στάση της, μέσω της Αγάπης της Θεάς και του Θεού, να μεταμορφωθούν σε μαθήματα ζωής και ελπίδας!

Είθε το Φως που φωτίζει μέσα μας να λάμπει φωτεινά και αγέρωχα, φέρνοντας τον Εαυτό μας αντιμέτωπο με τη Σκιά μας και την Ψυχή μας πάντα μπροστά στη Θεά!

Πορευόμαστε σε μια εποχή αλλαγών, το παλιό ολοκληρώνεται, κάτι νέο ξεκινά, καλούμαστε να εναρμονιστούμε και να γίνουμε εμείς η αλλαγή αυτή! Καλούμαστε να διορθώσουμε όσα έχουμε γκρεμίσει από την άγνοια!

Να είστε ευλογημένοι!
Να είμαστε όλοι ευλογημένοι!»

Αν σας άρεσαν οι σκέψεις μας για Θερινό Ηλιοστάσιο, Ελλάδα και Wicca και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*