Αναφορικἀ προς τον Ναό Του Όφιου Ερμή
Ο Ναός του Όφιου Ερμή και Wicca; Όσοι ψάχνουν προσπαθούν να καταλάβουν και εμείς εδώ δίνουμε την εξήγηση. Ο Όφιος Ερμής εδρεύει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακολουθούμε την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca· ωστόσο, δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στις πρακτικές της Παράδοσης, καθώς αναγνωρίζουμε και άλλα πνευματικά μονοπάτια. Γι’ αυτόν τον λόγο, διαμορφώνουμε τις πρακτικές και τις διδαχές μας ανάλογα με τις ανάγκες μας, ούτως ώστε να μας φαίνονται όλα πιο γνώριμα.
Τι είναι ο Ναός στη Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca;
Ο Ναός Του Όφιου Ερμή είναι ένας επίσημος, λατρευτικός χώρος, ο οποίος έγκειται στην καθοδήγηση του δημιουργού του. Εντούτοις, ο Ναός αποσκοπεί στην εκμάθηση, στην εκπαίδευση και στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται. Υπάρχει προκειμένου να εξυπηρετεί τα μέλη του και να τα διδάσκει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να προωθεί την πνευματική τους εξέλιξη και να προσφέρει έναν τόπο λατρείας, εκπαίδευσης και εθελοντικής εργασίας, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της κοινότητάς μας.
Πώς λειτουργούμε ως Ναός του Όφιου Ερμή
Εκτός από τη βασική λειτουργία του Ναού, εκτελούνται λατρευτικές τελετές, όπως τα οκτώ Sabbats και οι σεληνιακές τελετές ‒ γνωστές ως Esbats. Ασφαλώς, δεν λείπουν και οι επίσημες τελετές, όπως Μυήσεις στο Εξωτερικό και Εσωτερικό Κύκλο του Ναού μας, βαπτίσεις στη θρησκεία της Wicca, διαβατήριες τελετές, επέτειοι παντός είδους, γάμοι και λοιπές τελετές. Επίσης, ασχολούμαστε με την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, ώστε να φθάσουν στο πνευματικό επίπεδο το οποίο επιθυμούν.
Τα μέλη χωρίζονται στον Εξωτερικό και τον Εσωτερικό Κύκλο. Στον Εξωτερικό Κύκλο περιλαμβάνονται τα άτομα που δεν επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιεροσύνη. Στον Εσωτερικό Κύκλο, αποτελείται από τα μυημένα μέλη του Ναού και την Ιεροσύνη της Παράδοσης. Ιερέας/Ιέρεια χρίζεται ένα άτομο κατόπιν απαιτητικής εκπαίδευσης, μεγάλης πείρας και μετά από απόφαση του Κορρελλιανού Συμβουλίου.
Πού βρίσκεται ο Ναός μας
Ο Όφιος Ερμής της Κορρελλιανής Παράδοσης μας εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας και διαθέτει χώρο ανάλογο για τον σκοπό αυτόν. Παράλληλα, λειτουργεί και η έδρα μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να διαφέρει. Παρακαλούμε, για όποιες τυχόν πληροφορίες ή διευκρινίσεις χρειάζεστε, όπως μας αποστείλετε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα των Συν – Επικεφαλής του Ναού “Όφιος Ερμής”
Ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης υπήρξε Γενικός Διευθύνων του Ναού της Ιερής Φλόγας, του πρώτου Κορρελλιανού Ναού στην Ελλάδα. Μυήθηκε στον Βαθμό του Αρχιερέα στις 31/08/2008. Έκτοτε, αποκτώντας εμπειρία σε διάφορους τομείς (Θεραπεία, Μαντεία, Τελετουργική Μαγεία), συνεχίζει την εκπαίδευση και τη μύηση ατόμων που αναζητούν το μονοπάτι της Wicca και της Κορρελλιανής Παράδοσης. Ίδρυσε τον Ναό του Όφιου Ερμή απαντώντας στο κενό που υπήρχε στην Ελλάδα. Έτσι, αγκάλιασε όλους τους Ιερείς που είχαν μυηθεί στο παρελθόν συντάσσοντας έτσι ένα Ιερετείο με μέλη και από τους 3 βαθμούς, Το αποτέλεσμα ήταν να μπορεί έτσι να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης που προέκυψαν.
Η Αρχιέρεια Θάλεια Σαμαρά μυήθηκε στην Κορρελιανή Παράδοση το 2013 από τον Αρχιερέα του Ναού, Κωνσταντίνο Φωτιάδη. Έκτοτε συνεχίζει να εξερευνεί τα μονοπάτια της γνώσης και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Ναό εκπαιδευτικά και μυητικά. Υπήρξε στιλοβάτης στη προσπάθεια θεμελίωσης του Ναού και λειτουργεί ως υπεύθυνη για την Βόρεια Ελλάδα. Ο Όφιος Ερμής μπόρεσε μέσω της συμβολής της να αναπτυχθεί και να συνεχίσει τη παρουσία του εξυπηρετώντας τις ανάγκες όλων.
Θέλετε να γίνετε μέλος του Ναού;
Αν λάβατε την απάντηση πως γίνεται να συμπνέουν έννοιες όπως: “Ναός του Όφιου Ερμή και Wicca” και να συνδυάζονται τότε έχετε απαντήσει στην ερώτηση.
Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής παντώντας για να δείτε online εδώ.
Κάθε Ιεροφυλάκιο ή Ναός της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca έχει μία Δομή Ναού, την οποία διακρίνουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό Κύκλο. Αναλυτικότερα, ο Ναός του Όφιου Ερμή διακρίνει και αναγνωρίζει την ακόλουθη δομή συμμετοχής:
Χρησιμοποιούμε τον όρο «Δόκιμος» για όσους έχουμε λάβει αίτηση ένταξης και ακολουθούμε την διαδικασία της προετοιμασίας τους για την εισδοχή τους.
Ο όρος «Εξωτερικός Κύκλος» αναφέρεται στα μέλη του Ναού, τα οποία δεν είναι μυημένα ως Ιερείς/Ιέρειες. Πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να θέλει ο καθένας ν’ αποτελεί μέρος της Ιεροσύνης.
Είναι αυτός που δεν ζητά κάποια μύηση· ωστόσο, διατηρεί φιλικές σχέσεις με το Ναό ή/και την Παράδοση. Είναι ελεύθερος ν’ ακολουθεί κάποιο άλλο νεοπαγανιστικό σύστημα.
Τα μέλη του Εξωτερικού κύκλου μοιάζουν με τους Φίλους του Ναού. Η διαφορά που ορίζουμε με τα Μέλη του Εξ. Κύκλου είναι πως έχουν λάβει αναγνώριση Μέλους από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Είναι αυτός που έχει δηλώσει επίσημα ότι σπουδάζει, προκειμένου ν’ αποκτήσει τον Πρώτο Βαθμό Ιεροσύνης. Εφόσον ολοκληρώσει τις σπουδές του στον Πρώτο Βαθμό, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει μύηση και να συνεχίσει στο Εσωτερικό Κύκλο ή να επιστρέψει στο Εξωτερικό.
Ο όρος «Εσωτερικός Κύκλος» αναφέρεται στα άτομα, τα οποία είναι μυημένα ως Ιερείς/Ιέρειες και συγκροτούν τον πυρήνα του Ναού. Συγκεκριμένα, κατατάσσονται στους εξής Βαθμούς:
Για τους Ιερείς/Ιέρειες Πρώτου Βαθμού συστήνουμε να γνωρίζουν πως το βασικό επίπεδο της Ιεροσύνης. Ο Πρώτος βαθμός αποσκοπεί στην ενδελεχή αποσαφήνιση της θρησκείας της Wicca και παρέχει μία λεπτομερή βάση της φιλοσοφίας της. Ο/Η Πρώτου Βαθμού Ιερέας/Ιέρεια πρέπει ν’ απαντά τις περισσότερες ερωτήσεις που αφορούν και στο πρακτικό αλλά και στο θεωρητικό μέρος της Wicca. Θα πρέπει να είναι σε θέση ν’ αναλαμβάνει με αυτοπεποίθηση αρκετούς ρόλους σε τελετές.
Θεωρούμε πως οι Ιερείς/Ιέρειες Δεύτερου Βαθμού εκτελούν και προτείνουμε την ανάληψη οποιουδήποτε ρόλο σε τυπικά και την δυνατότητα απαντήσεων στις περισσότερες ερωτήσεις επί της Wicca ‒ είτε για πρακτικά είτε για θεωρητικά θέματα. Πιστεύουμε στην κατάλληλη προετοιμασία καταλλήλως ώστε η κατεύθυνση της ενέργειάς στις τελετές αλλά και η διαχείριση αναφορικά με τα πράγματα που κάνουμε να είναι με λογική ικανότητα από τα μέλη του Ιερατείου. Επιπροσθέτως, οφείλουν να έχουν εξοικειωθεί με τα περισσότερα τελετουργικά της Θρησκείας μας αλλά και με τις τεχνικές μας. Έτσι θα είναι ικανοί να τα εκτελούν χωρίς επιτόπου καθοδήγηση.
Οι Τρίτου Βαθμού Ιερείς/Ιέρειες απαρτίζουν την επονομαζομένη «Υψηλή Ιεροσύνη». Ένας/Μία Τρίτου Βαθμού Αρχιερέας/Αρχιέρεια θα πρέπει ν’ απαντά με σαφήνεια όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στη Wicca και να εκτελεί όλα τα τυπικά της Θρησκείας. Σαφώς, πρέπει να είναι ικανός/-ή να κατευθύνει την ενέργεια, να δέχεται και να επικοινωνεί μηνύματα από το Πνεύμα. Το πιο βασικό όμως θα είναι να διεκπεραιώνει την τελετή «κατεβάζοντας τη Σελήνη».
Αν βρήκατε τη Δομή Ναού ως κάτι που σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε: Συμπληρώστε online τη αίτηση από εδώ.
Ο Όφιος Ερμής ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα από τον Αρχ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη με έδρα […] Νέα Κυψέλη [..] και αποτελούταν από τα παρακάτω μέλη:
[…]
Η αναγνώριση δόθηκε στην μορφή του Ιεροφυλακίου από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Στις 10 Οκτωβρίου 2018, το Ιεροφυλάκιο αναβαθμίστηκε σε Πρόναο από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca σε αναγνώριση των δράσεων που είχαν προηγηθεί ενώ στις 3 Νοεμβρίου του 2019, με απόφαση του Καγκελάριου και του Συμβουλίου των Witan (Βίταν) αναγνωριστήκαμε ως Ναός της Κορρελλιανής Παράδοσης.
Οι Αρχιέρεια Θάλεια Σαμαρά και Αρχιερέας Κωνσταντίνος Φωτιάδης έκτοτε έχουν κοινή θέση στο Συμβούλιο των Witan. Είναι οι 2 Επικεφαλής του Ναού.
ΑΡΘΡΟ 2ο
ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Ο Ναός του Όφιου Ερμή αφορά σε ένωση προσώπων που υπάγονται και αναγνωρίζονται ως Θρησκευτικό σώμα από τους συμμετέχοντες και την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca που εδρεύει στις ΗΠΑ. Στα πλαίσια αναγκών οικονομικής και πολιτειακής αναγνώρισης, το 2021 ιδρύθηκε ο Σύλλογος των Φίλων του Φιλοσοφικού Πνεύματος του Όφιου Ερμή με σκοπό την διαχείριση των σχέσεων του σώματος των μελών με το Κράτος και κάθε δημόσια, διοικητική υπηρεσία.
Ο Σύλλογος των Φίλων του Φιλοσοφικού Πνεύματος του Όφιου Ερμή -παρακάτω θα αναφέρεται ως Σύλλογος- είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και υπεύθυνο για την συλλογή των εισφορών και όλων των υλικοτεχνικών δομών, εκλέγει διοίκηση διαχείρισης των πόρων του Συλλόγου και μεριμνά για την ασφάλεια όλων όσων υπόκεινται στην δικαιοδοσία του βάσει του Καταστατικού Λειτουργίας.
ΑΡΘΡΟ 3ο
ΔΙΑΛΥΣΗ
Για την διάλυση του Όφιου Ερμή θα πρέπει οι 2 Επικεφαλής του Ναού να κάνουν από κοινού αίτηση προς την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca δηλώνοντας πως επιθυμούν την διάλυση του Ναού. Είναι οι μόνοι με την Ιερατική και Θεσμική ιδιότητα να προβούν σε αυτή την ενέργεια.
Η διοίκηση του Συλλόγου Φίλων του Φιλοσοφικού Πνεύματος του Όφιου Ερμή δεν επηρεάζει και δεν μπορεί να ασκήσει αλλαγές στην διοίκηση του Ναού.
Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των μελών καθορίζονται από την θέση τους στο Ναό του Όφιου Ερμή και δεν είναι ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει κατά τους όρκους ένταξης στην εκάστοτε θέση.
Οι θέσεις που ορίζονται στον Όφιο Ερμή ακολουθούν την γραμμή που ακολουθείται από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca. Αυτές είναι:
Οι παραπάνω θέσεις μπορούν να διακριθούν σε δύο κατηγορίες:
ΑΡΘΡΟ 6ο
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Ο Εσωτερικός Κύκλος του Ναού αποτελείται από τα μέλη του Ιερατείου που έχουν λάβει αναγνώριση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca και εν συνεχεία έχουν μυηθεί από τους Αρχιερείς του Ναού του Όφιου Ερμή. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις που εμπεριέχονται στον Εσωτερικό Κύκλο είναι οι κάτωθι:
Ο Εξωτερικός Κύκλος του Ναού αποτελείται από μέλη που δεν έχουν λάβει Ιερατική Μύηση. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις που εμπεριέχονται στον Εξωτερικό Κύκλο είναι οι κάτωθι:
Η Ιέρεια ή ο Ιερέας Τρίτου Βαθμού είναι το μέλος που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στον Τρίτο Βαθμό Ιεροσύνης κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του μέλους αυτού μπορεί να ποικίλουν αναλόγως της εξειδίκευσης που έχει λάβει. Υπάρχουν ορισμένα που ισχύουν για όλους όπως:
Η Ιέρεια ή ο Ιερέας Τρίτου Βαθμού είναι το μέλος που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στον Τρίτο Βαθμό Ιεροσύνης κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του μέλους αυτού μπορεί να ποικίλουν αναλόγως της εξειδίκευσης που έχει λάβει. Υπάρχουν ορισμένα που ισχύουν για όλους όπως:
Η Ιέρεια ή ο Ιερέας Δευτέρου Βαθμού είναι το μέλος που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στον Δεύτερο Βαθμό Ιεροσύνης κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του μέλους αυτού μπορεί να ποικίλουν αναλόγως της εξειδίκευσης που έχει λάβει. Υπάρχουν ορισμένα που ισχύουν για όλους όπως:
Η Ιέρεια ή ο Ιερέας Πρώτου Βαθμού είναι το μέλος που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στον Πρώτο Βαθμό Ιεροσύνης κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του μέλους αυτού μπορεί να ποικίλουν αναλόγως της εξειδίκευσης που έχει λάβει. Υπάρχουν ορισμένα που ισχύουν για όλους όπως:
Η Αφιερωμένη η ο Αφιερωμένος είναι το Μέλος του Εξωτερικού Κύκλου που εκπαιδεύεται κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του μέλους αυτού μπορεί να ποικίλουν αναλόγως της εξειδίκευσης που έχει λάβει. Υπάρχουν ορισμένα που ισχύουν για όλους όπως:
Μέλος του Εξωτερικού Κύκλου χαρακτηρίζεται το μέλος που έχει λάβει αναγνώριση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca ότι ανήκει στον Εξωτερικό Κύκλο (Outer Court) αυτής ενώ δεν ακολουθεί κάποια εκπαίδευση στο Ιερατικό Μονοπάτι από τον Ναό του Όφιου Ερμή. Πιο συγκεκριμένα:
Φίλος του Ναού χαρακτηρίζονται όσοι έχουν αιτηθεί και γίνει αποδεχτοί στον Σύλλογο. Επίσης, ως Φίλοι του Ναού μπορούν να θεωρηθούν Επισκέπτες – Μέλη της Κορρελλιανής Παράδοσης.
Οι Αρχιερείς του Ναού είναι υπεύθυνοι για την άρτια λειτουργία του Ναού. Εργάζονται υπό την εποπτεία των Επικεφαλής του Ναού πάντα και απαντάνε μόνο σε αυτούς για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην λειτουργία του Ναού.
Οι Αρχιερείς του Ναού αποφασίζονται από τους Επικεφαλής του Ναού και μόνο.
Ο Ναός του Όφιου Ερμή ως θρησκευτικό σώμα γιορτάζει και τιμά τη Φύση, τη Θεά και τον Θεό ως εκφράσεις της Θείας Πνευματικότητας και τον Άνθρωπο. Οι τελετές που ορίζονται διακρίνονται σε 3 κατηγορίες:
Κάθε τελετή μπορεί να διαμορφωθεί κατόπιν αίτησης των Αρχιερέων της Τελετής με έγκριση των Επικεφαλής της εκάστοτε Περιφέρειας.
Οι Τελετές των Μυστηρίων είναι τελετές που γίνονται κατόπιν συνεννόησης και αφορούν σε Τελετές Ιερατικής Μύησης, Γέννησης, Κηδείας, Βάφτισης (Wiccaning), Γάμου (handfasting) και λοιπών μυστηρίων όπως προβλέπονται από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Οι Μεγάλες Γιορτές της Wicca λέγονται και Sabbats και είναι 8. Γιορτάζονται από τον Όφιο Ερμή ακολουθώντας τα τυπικά του Βόρειου Ημισφαιρίου κατά την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca με τα ονόματα και τις ημερομηνίες που προβλέπονται:
Οι Γιορτές της Σελήνης λέγονται και Esbats και αφορούν στην Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο καθώς γιορτάζουν τις φάσεις της Σελήνης. Δεν υπάρχουν σταθερές ημερομηνίες εορτασμού ενώ συνήθως -όχι όμως κατά κανόνα- γιορτάζονται το Σαββατοκύριακο που είναι πιο κοντά στην εκάστοτε φάση.
ΑΡΘΡΟ 20ο
ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
Οι Τελετουργικές Θέσεις σε μια Τελετή διακρίνονται από τον βαθμό και τον ρόλο συμμετοχής. Έτσι, προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες:
Οι Ιερείς των Σημείων διακρίνονται από το Σημείο που διαχειρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:
Οι Αρχιερείς της Τελετής είναι μέλη του Εσωτερικού Κύκλου του Ναού που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν μια τελετουργική διαδικασία. Σε κάθε τελετή μπορεί να είναι ένας/μια τουλάχιστον και το πολύ τρεις που θα έχουν τα καθήκοντα αυτά.
Οι Αρχιερείς της Τελετής είναι υπεύθυνοι:
Οι Ιερείς των Σημείων είναι μέλη του Εσωτερικού Κύκλου του Ναού ή Αφιερωμένοι που αναλαμβάνουν την διαχείριση ενός ή παραπάνω σημείων. Στα καθήκοντα τους είναι:
Ειδικότερα:
Ιερείς Ανατολής και Νότου
Ιερείς Δύσης και Βορρά
Η Ιέρεια ή ο Ιερέας Φύλακας τελεί τα καθήκοντα του Φύλακα σε τελετές που τελούνται σε εξωτερικό χώρο για την ασφάλεια των μελών που βρίσκονται στον Ιερό Χώρο. Σε ειδικά τυπικά, η Ιέρεια ή ο Ιερέας Φύλακας εξυπηρετεί ως κανάλι επικοινωνίας με παρουσίες που δεν βρίσκονται στον Ιερό Χώρο.
Μέλη του Ναού είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στις δράσεις του Ναού και που εντάσσονται στις κατηγορίες των Μελών του Εξωτερικού Κύκλου και του Εσωτερικού Κύκλου που έχουν εισαχθεί με την προβλεπόμενη διαδικασία των άρθρων 20 και 21.
Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στο Ναό θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουν την διαδικασία ένταξης στον Σύλλογο. Η αίτηση αφορά στην ένταξη στο Σύλλογο και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το μέλος θεωρείται Φίλος του Ναού και ανήκει στον Εξωτερικό Κύκλο. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά ως δήλωση ενδιαφέροντος ή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Καμία αίτηση δεν είναι δεσμευτική της ένταξης στον Σύλλογο ή στο Ναό.
Υπεύθυνος διαχείρισης των αιτήσεων είναι ο Υπεύθυνος Νέων Μελών του Ναού και ορίζεται από τους Αρχιερείς του Ναού.
Ο Υπεύθυνος Νέων Μελών διαχειρίζεται τις αιτήσεις που λαμβάνονται είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης. Ορίζει τις συναντήσεις ηλεκτρονικά ή δια ζώσης αναλόγως περιοχής και προσβασιμότητας. Κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικασιών, στέλνει αναφορά στους Αρχιερείς με την αξιολόγηση του και την πρόταση αναφορικά με την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης.
Σε περίπτωση αμφιβολίας ή αναποφασιστικότητας για κάποια αίτηση, δύναται να πραγματοποιηθούν και επαναληπτικές συναντήσεις.
Υποψήφια μέλη χαρακτηρίζονται τα άτομα που έχουν κάνει αίτηση αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα η αίτηση. Τα υποψήφια μέλη καλούνται να είναι διαθέσιμα για συνάντηση με τον Υπεύθυνο Νέων Μελών ή με άλλον Εκπρόσωπο του Ναού και εντός τριών μηνών από την ημερομηνίας υποβολής της αίτησης θα πρέπει να ενημερωθούν για την έγκριση ή μη της αίτησης.
Νέα μέλη χαρακτηρίζονται τα μέλη που έχουν γίνει δεκτά και είναι στο διάστημα των τριών πρώτων μηνών που ορίζεται ως δοκιμαστικό. Στο διάστημα αυτό έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις του Ναού αλλά δεν μπορούν να έχουν ενεργητική θέση στις τελετουργικές διαδικασίες.
Τα Μέλη που έχουν ολοκληρώσει τους 3 μήνες δοκιμαστικής περιόδου, έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν για την αναγνώριση τους από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και στο δοκιμαστικό τρίμηνο αλλά δεν θεωρείται ως ένταξη στον Ναό.
Με την αναγνώριση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca, τα μέλη συμμετέχουν στην Τελετή του Μυστηρίου Ένταξης στον Ναό και στην Παράδοση και Τελείται από την Αρχιέρεια ή τον Αρχιερέα της Περιφέρειας τους παρουσία των μελών του Εσωτερικού Κύκλου και του Εξωτερικού Κύκλου.
Τα Μέλη που ολοκληρώνουν το διάστημα τριών μηνών μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση προς την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca, να την αποστείλουν στην Γραμματεία του Συλλόγου και να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση τους. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη που θέλουν να λάβουν Ιερατική Αναγνώριση.
Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται από τον Όφιο Ερμή γίνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο ενώ τα έσοδα αποδίδονται στον Σύλλογο και στον διοργανωτή όταν συμφωνείται τέτοια ενέργεια. Ο Ναός του Όφιου Ερμή δεν λαμβάνει έσοδα.
Τα σεμινάρια που διοργανώνονται αφορούν στις Διδασκαλίες του Ναού του Όφιου Ερμή και της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca ενώ ορισμένα από τα μαθήματα αυτά είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κολλέγιο της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca στα αγγλικά.
Τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Ναό του Όφιου Ερμή γίνονται στα ελληνικά από τα μέλη και στην περίπτωση καλεσμένων μπορεί να γίνουν και σε άλλη γλώσσα ενώ ο Ναός οφείλει να παρέχει μεταφραστή.
Οι Επικεφαλής του Ναού θεωρούνται de facto υπεύθυνοι των Μεντόρων.
Μέντορες είναι Μέλη του Εσωτερικού Κύκλου που έχουν πραγματοποιήσει εκπαίδευση μέντορα και μπορούν να αναλάβουν υπό την ευθύνη τους άτομα που ζητάνε να παρακολουθήσουν μαθήματα και σεμινάρια που οι ίδιοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς.
Οι Μέντορες μπορούν να έχουν μέχρι τρία άτομα που θα είναι υπεύθυνοι για την Ιερατική τους Εκπαίδευση ενώ μπορούν να επιβλέπουν συνολικά μέχρι πέντε άτομα.
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις ορίζονται και επιβλέπονται από τους Μέντορες.
Οι Μέντορες ακολουθούν τις οδηγίες Εκπαίδευσης που αφορούν σε κάθε Μάθημα ή Σεμινάριο όπως έχει οριστεί από τους Επικεφαλής του Ναού και σε συμφωνία με την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Οι Μέντορες έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την εκπαίδευση σε άτομο που θα τους ανατεθεί από τους Επικεφαλής στην περίπτωση που μπορούν να αιτιολογήσουν πλήρως και με σαφήνεια τους λόγους άρνησης.
Σε περίπτωση που κάποιος Μέντορας αρνηθεί για 3 διαδοχικές περιόδους δηλώσεων την ανάληψη κάποιου ατόμου, παύει από Μέντορας για διάστημα ενός έτους. Τα υπό επίβλεψη άτομα που μπορεί να έχει, ανατίθενται σε νέο μέντορα πριν την παύση του εν λόγω Μέντορα.
Τα μαθήματα Ιεροσύνης διακρίνονται σε τρεις βαθμούς και ακολουθείται η δομή μαθημάτων όπως ορίζεται από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca. Κάθε βαθμός απαρτίζεται από 12 μαθήματα κορμού που περιλαμβάνουν θεωρία, ασκήσεις, ξόρκι του μήνα ενώ ανά βαθμό υπάρχει ενότητα ξεχωριστή για να καλύπτει τις ανάγκες του βαθμού.
Η περίοδος δηλώσεων των διαθέσιμων σεμιναρίων είναι:
Ενώ η λίστα με τα διαθέσιμα σεμινάρια παραμένει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ναού του Όφιου Ερμή.
Η περίοδος δηλώσεων των μαθημάτων Ιεροσύνης είναι:
Η αποστολή της αίτησης δεν συνεπάγεται αυτόματη αποδοχή αυτής. Με την ολοκλήρωση του διαστήματος δηλώσεων, τα μέλη λαμβάνουν γραπτή ενημέρωση με τα σεμινάρια ή μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν ενώ ενημερώνονται από τον Σύλλογο για τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες που συνοδεύουν τα σεμινάρια και τα μαθήματα Ιεροσύνης όπως ορίζονται από τις αποφάσεις του Συλλόγου.
Με την ολοκλήρωση των Μαθημάτων και Σεμιναρίων ακολουθεί σχετική εξέταση που μπορεί να έχει θεωρητική ή πρακτική μορφή, να πραγματοποιηθεί γραπτώς ή προφορικώς ενώ υπεύθυνοι για την διεξαγωγή είναι οι Μέντορες.
Τα μέλη του Ναού του Όφιου Ερμή διακρίνονται σε διάφορες θέσεις όπως αυτές αναφέρονται στο Κεφάλαιο Δεύτερο του παρόντος Εσωτερικού Κανονισμού. Η διάκριση των θέσεων αυτών γίνεται και μέσω της ενδυμασίας που καλούνται να φέρουν οι εκάστοτε θέσεις.
Τα μέλη του Εσωτερικού Κύκλου του Ναού του Όφιου Ερμή καλούνται να φέρουν την βασική ενδυμασία και έπειτα αναλόγως θέσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Όλα τα μέλη του Εσωτερικού Κύκλου φέρουν μαύρη εσθήτα, λευκό κορδόνι με τρεις κόμπους, μωβ άμφιο, το σύμβολο της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca σε στρογγυλό έμβλημα (Correllium) στην αριστερή μεριά και το σύμβολο του Πρώτου Βαθμού Ιεροσύνης στην δεξιά μεριά.
Τα μέλη του Ιερατείου του Πρώτου Βαθμού Ιεροσύνης φέρουν την γενική αμφίεση του Εσωτερικού Κύκλου και τα διάσημα των Ταγμάτων που ανήκουν κατά την προβλεπόμενη θέση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Τα μέλη του Ιερατείου του Δευτέρου Βαθμού Ιεροσύνης φέρουν την γενική αμφίεση του Εσωτερικού Κύκλου, ένα μαύρο κορδόνι με πέντε κόμπους, μια μαύρη κουκούλα με το σύμβολο του Πεντάκτινου, το σύμβολο του Δευτέρου Βαθμού Ιεροσύνης και τα διάσημα των Ταγμάτων που ανήκουν κατά την προβλεπόμενη θέση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Τα μέλη του Ιερατείου του Τρίτου Βαθμού Ιεροσύνης φέρουν την γενική αμφίεση του Εσωτερικού Κύκλου, την περιβολή του Δευτέρου Βαθμού και προσθέτουν ένα κόκκινο κορδόνι με επτά κόμπους, ένα κόκκινο χιτώνιο με ανοιχτά μανίκια και τα διάσημα των Ταγμάτων που ανήκουν κατά την προβλεπόμενη θέση από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Τα μέλη του Εσωτερικού Κύκλου του Ναού του Όφιου Ερμή καλούνται να φέρουν την βασική ενδυμασία και έπειτα αναλόγως θέσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τα αναγνωρισμένα Μέλη του Εξωτερικού Κύκλου φέρουν γκρι εσθήτα, πράσινο άμφιο, το σύμβολο της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca σε στρογγυλό έμβλημα (Correllium) στην αριστερή μεριά και το σύμβολο του Εξωτερικού Κύκλου της Κορρελλιανής Παράδοσης της στην δεξιά μεριά.
Οι Αφιερωμένοι φέρουν την ενδυμασία των αναγνωρισμένων Μελών του Εξωτερικού Κύκλου αλλά αντί για πράσινο άμφιο έχουν λευκό.
Οι Φίλοι του Ναού δεν φέρουν κάποια διακριτική ενδυμασία.
Τα Μέλη του Ναού του Όφιου Ερμή καλούνται να φέρουν την ενδυμασία της θέσης τους σε όλες τις τελετουργικές συναντήσεις τους εκτός αν έχουν δοθεί διαφορετικές οδηγίες από τους Αρχιερείς της Τελετής.
Οι Αρχιερείς της Τελετής φέρουν την ενδυμασία του Ιερατικού Βαθμού τους.
Οι Ιερείς των Σημείων φέρουν την ενδυμασία του Ιερατικού Βαθμού τους καθώς επίσης και το χιτώνιο ή το διακριτικό που προβλέπεται κατά την σύσταση της τελετής και θα αντιπροσωπεύει το Σημείο που αντιπροσωπεύουν. Πιο συγκεκριμένα, το χιτώνιο είναι στο χρώμα του Σημείου και στο κέντρο του στέρνου υπάρχει το αλχημικό σύμβολο του εκάστοτε στοιχείου που συνδέεται με το Σημείο. Έτσι, προκύπτει η παρακάτω αντιστοιχία:
Ο Ιερέας Φύλακας φέρει την ενδυμασία του Ιερατικού Βαθμού του αλλά καλύπτεται με μαύρο μανδύα καλύπτοντας όλα τα διακριτικά και διάσημα που φανερώνουν τη θέση του.
Οι Επικεφαλής του Ναού φέρουν την ενδυμασία των Μελών του Τρίτου Βαθμού Ιεροσύνης ενώ προστίθενται ένα χρυσό κορδόνι, ένα μαύρο χιτώνιο με το προσωπικό σύμβολο του κάθε Επικεφαλής, στο πλαίσιο της μαύρης κουκούλας προστίθενται τα 31 σύμβολα όπως ορίζονται από την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca, φέρουν στο μωβ άμφιο το στρογγυλό έμβλημα του επικεφαλής του Ναού και το στρογγυλό έμβλημα του Συμβουλίου των Witan όπου είναι μέλη.
Η Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca έχει εσωτερικούς οργανισμούς για την εκτέλεση ή διευθέτηση εσωτερικών εργασιών, αυτοί ονομάζονται Τάγματα.
Συμμετοχή στα Τάγματα αυτά έχουν δυνατότητα μόνο τα μέλη του Εσωτερικού Κύκλου ενώ όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να επικοινωνούν με τους Επικεφαλής κάθε Τάγματος ενώ υπάρχουν και τα «Τιμητικά» Τάγματα που τα μέλη είναι αναγνωρισμένα από τον Καγκελάριο της Παράδοσης και το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων.
Τα Ιεροφυλάκια είναι οι πρώτες δομές οργάνωσης που περιλαμβάνονται στην Ιεραρχία της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Διακρίνονται σε Προσωπικά, Επίσημα και Witan. Σε περίπτωση που το Ιδρυτικό μέλος δεν έχει τον Τρίτο Βαθμό Ιεροσύνης, ορίζεται υπό τον Αιγίδα κάποιου Μέλους του Ιερατείου Τρίτου Βαθμού της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca.
Τα Προσωπικά Ιεροφυλάκια είναι ομάδες μελέτης που αποτελούνται από μέλη του Εξωτερικού Κύκλου.
Τα Επίσημα Ιεροφυλάκια είναι Ιεροφυλάκια με ειδικό σκοπό που διευκρινίζεται κατά τη δημιουργία του. Δημιουργός του μπορεί να είναι μέλος του Εσωτερικού Κύκλου.
Τα Witan Ιεροφυλάκια ξεκινάνε για να εξελιχθούν σε Ναούς. Είναι το πρώτο στάδιο και λειτουργεί ως μέρος εξοικείωσης με την οργάνωση και την δομή της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να εκτελεί μαθήματα και μυήσεις κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca.
Οι Πρόναοι είναι το δεύτερο στάδιο για να γίνει ένα Witan Ιεροφυλάκιο πλήρης Ναός. Η ελάχιστη παραμονή είναι ένας χρόνος και η διαδικασία αξιολόγησης για να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση ως Ναός γίνεται από το συμβούλιο των Witan.
Οι Ναοί αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη δομή της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca και αποτελούν μια μικρογραφία της ίδιας της Παράδοσης. Οι Ναοί έχουν την δυνατότητα να ορίσουν Διοικητικό Συμβούλιο για την διευθέτηση της Διοίκησης του Ναού και να ορίσουν Επιτροπές για διάφορα θέματα που προκύπτουν.
Στον Ναό του Όφιου Ερμή, η διοίκηση των περισσότερων θεμάτων πραγματοποιείται από τον Σύλλογο.
Το Συμβούλιο των Βίταν αποτελείται από όλους τους Επικεφαλής των Ναών όταν αυτοί είναι Μέλη του Εσωτερικού Κύκλου και έχουν τον Τρίτο Βαθμό Ιεροσύνης. Το συμβούλιο ασκεί συμβουλευτικό ρόλο για την εύρυθμη λειτουργία όλης της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca ενώ εκλέγει τη Πρώτη Ιέρεια και τον Πρώτο Ιερέα όταν αυτοί καλούνται να αποσυρθούν ή όταν κάποιος από τους δύο περνάει το Πέπλο.
Είναι θέση που ανατίθεται σε ένα Μέλος του Συμβουλίου των Witan και είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και επικοινωνία των Ναών με τον Καγκελάριο και το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων.
Το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων είναι συμβουλευτικό σώμα και αποτελείται από τους Αξιωματικούς της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca καθώς και από άλλα αξιοσέβαστα μέλη της Παράδοσης. Όταν καλείται το Συμβούλιο προεδρεύει η Πρωθιέρεια της Παράδοσης.
Ο Πρώτος Διευθύνων είναι υπεύθυνος για την νομική εκπροσώπηση της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca και για την τήρηση των αρχείων ενώ παράλληλα συντονίζει και τις επαφές των Επικεφαλής των Ναών. Εκπροσωπεί την Παράδοση στην επαφή με άλλες Παραδόσεις και με τη Πολιτεία και εκτελεί χρέη Υπεύθυνου Επικοινωνίας.
Ο Πρώτος Πρεσβύτερος της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca είναι ο κύριος σύμβουλος των Επικεφαλής της Παράδοσης αλλά και της Παράδοσης ως σύνολο. Επιλέγεται από τους Επικεφαλής της Παράδοσης και είναι ο Επίτιμος Φιλόσοφος της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Είναι υπεύθυνος να επιβλέπει την διαδοχή όλων των Αξιωματικών και Επικεφαλής της Ηγεσίας της Παράδοσης.
Ο Πρωθιερέας είναι ο Πατρικός Συν-επικεφαλής της Κορρελλιανής Παράδοσης της Wicca. Είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και επικοινωνία μεταξύ των Κορρελλιανών Ναών και λειτουργεί ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Witan όταν αυτό καλείται σε συνεδρίαση. Είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις της Παράδοσης με άλλες Παραδόσεις της Wicca και του Παγανισμού γενικότερα. Επίσης, είναι υπεύθυνος για την διατήρηση της Ιστορίας της Παράδοσης, για τα εσωτερικά αρχεία αλλά και τις εκδόσεις όλων των εγγράφων που σχετίζονται με αυτή.
Η Πρωθιέρεια και ο Πρωθιερέας είναι παραδοσιακά οι Επικεφαλής της Κορρελλιανής Παράδοσης δημιουργώντας μιας μορφή δι-αρχίας. Η Πρωθιέρεια είναι η Μητρική Συν-Επικεφαλής της Παράδοσης. Σε αυτό το ρόλο, είναι υπεύθυνη να διατηρεί την Ιερότητα της Παράδοσης και την σύνδεση με του Προγόνους και το Θείο. Οι μύησεις σε όλους τους Βαθμούς Ιεροσύνης, η εγκαθίδρυση των Ναών και των Ταγμάτων έγκειται στην δικαιοδοσία της λόγω της Ιερότητας που πρεσβεύουν όλες οι πράξεις.
Ο Επικεφαλής όλων και υπεύθυνος για την διοίκηση και διαχείριση των καθημερινών εργασιών της Κορρελλιανής Παράδοσης είναι ο Καγκελάριος.
Η Θέση καλύπτεται από την Πρωθιέρεια ή τον Πρωθιερέα. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για την ανάθεση της θέσης, το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων καλείται και αποφασίζει με ψήφο.
Η θέση είναι αιωνόβια άπαξ και καλυφθεί.
Τι είναι, λοιπόν, η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση και ποια στοιχεία την καθιστούν διαφορετική από τις άλλες Παραδόσεις της Wicca;
Συνήθως, όταν οι άνθρωποι το ρωτούν αυτό, περιμένουν μία λειτουργική απάντηση: κάποια ιδιαίτερα «πιστεύω» ή μορφές τυπικών που είναι μοναδικά στον Κορρελλιανισμό.
Ο Κορρελλιανισμός δίνει ασυνήθιστα μεγάλη έμφαση στις φιλοσοφικές απόψεις της Wicca και στην πνευματικότητα και στα εσωτερικά μυστήρια της Θρησκείας, αλλά λειτουργικά τα «πιστεύω» μας δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά των άλλων Παραδόσεων. Περισσότερο είναι η νοοτροπία προς το σύνολο της παγανιστικής κοινότητας και το μέλλον της που τείνουν να μας ξεχωρίζουν. Η Κορρελλιανή Παράδοση είναι αφιερωμένη στην πρόοδο των Παγανιστών. Πιστεύουμε πολύ στην ανάγκη της αύξησης της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των Παγανιστών όλων των Παραδόσεων.
Επισημαίνουμε τη σπουδαιότητα του Παγανιστικού Κλήρου, ως δάσκαλοι και ως οργανωτές, για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της Θρησκείας μας. Η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση δίνει έμφαση στην πανηγυρική ‒όπως και στην εναρκτήρια‒ Wicca και δεσμεύεται έντονα με προσιτές, δημόσιες τελετές.
Η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση ιδρύθηκε από τη Blv. Orpheis Caroline High-Correll (1860-1939) και, αρχικά, ονομαζόταν απλά η «Ιθαγενής Παράδοση». Το όνομα «Κορρελλιανή» προέρχεται από το επώνυμο «Correll» και υιοθετήθηκε προκειμένου να τιμήσει τη Blv. Caroline.
Τα διοικητικά σώματα της Κορρελλιανής Παράδοσης περιλαμβάνουν:
→ Το Συμβούλιο των Witan, το οποίο αποτελείται από όλους τους Επικεφαλής των Ναών, τους Πρεσβυτέρους και τους Λειτουργούς αυτής
→ Το Κορρελλιανό Διευθυντήριο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη νομική και οικονομική θέση της Παράδοσης
→ Το Κορρελλιανό Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων, περιλαμβάνει τα εκλεγμένα σεβαστά μέλη της Παράδοσης, που είναι οι Επικεφαλής και οι Λειτουργοί της Παράδοσης
Ο Αρχιερέας και η Αρχιέρεια θεωρούνται οι λειτουργικοί Επικεφαλής Σύνδεσμοι της Παράδοσης και εργάζονται ως πρωτοστάτες του Κορρελλιανού Μητροπολιτικού Ναού
Ο κύριος διαχειριστής της Παράδοσης είναι ο Καγκελάριος, ο οποίος εκπροσωπεί την ηγεσία της Παράδοσης και είναι εξουσιοδοτημένος να ενεργεί για τον συντονισμό αυτής ως σύνολο.
→ Ο Πρώτος Διευθυντής, ο οποίος επιβλέπει θέματα οικονομικής και νομικής φύσεως
→ Ο Πρώτος Πρεσβύτερος (ή η Πρώτη Πρεσβυτέρα), ο οποίος είναι υπεύθυνος ‒κατά κύριο λόγο‒ για τα τελετουργικά καθήκοντα· ιδίως σχετικά με τη διοικητική διαδοχή των καθηκόντων αυτών
→ Δύο ακόμη Πρεσβύτεροι, οι οποίοι επιβλέπουν τον Μητροπολιτικό Ναό της Παράδοσης, εκτελώντας δημόσιες τελετές και επιβλέποντας προγράμματα εκπαίδευσης
Οι παραπάνω έξι αξιωματικοί συγκροτούν το «Κορρελλιανό Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων», το οποίο επιτηρεί την Παράδοση εν συνόλω.
Η διοίκηση και η λειτουργία της Παράδοσης και των κατώτερων οργανώσεών της, κυβερνώνται από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον καθιερωμένο νόμο πολιτικής και εφαρμογής.
Η ηγεσία του Ναού αποτελείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρώτη Ιεροσύνη, το Συμβούλιο των Witan, το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων και τους Επικεφαλής των Ναών.
Αυτά τα Σώματα επιβλέπουν συλλογικά τη διοίκηση και τη λειτουργία του Ναού του Όφιου Ερμή· συγχρόνως, καθιερώνουν και την πολιτική αυτού.
Πρόκειται για αναγνωρισμένες ομάδες μέσα στην Παράδοση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Ναών και Ιεροφυλακίων που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και σκοπούς. Η ιδιότητα του μέλους στους Ναούς και στα Ιεροφυλάκιά μας είναι ανοικτή στα καταρτισμένα μέλη της Παράδοσης.
Είναι επίσημα Σώματα μέσα στην Παράδοση, τα οποία αφιερώνονται σε έναν ιδιαίτερο τομέα μελέτης και πρακτικής. Τα Τάγματα δημιουργούνται συχνά από την Παράδοση, τους Ναούς μας ή την ευρύτερη κοινότητα, προκειμένου να παρέχουν τη βοήθεια ή τις υπηρεσίες τους στους τομείς της εμπειρίας τους.
Ο Εσωτερικός Κύκλος αποτελείται από τα μέλη της Ιεροσύνης της Παράδοσης. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα Ιεροσύνης μέσα στις Τάξεις των Εκκλησιών: ο Πρώτος Βαθμός της Ιεροσύνης θεωρείται Βαθμός Μαθητείας, ο Δεύτερος Βαθμός θεωρείται Βαθμός Πρακτικής και ο Τρίτος Βαθμός θεωρείται Υψηλή Ιεροσύνη. Ένα συγκεκριμένο επίπεδο, το οποίο είναι η Χειροτόνηση, διατηρείται στις περιπτώσεις όταν το σύστημα με τους τρεις Βαθμούς δεν είναι κατάλληλο.
Τα μέλη αυτά είναι εγγεγραμμένα μέλη της Παράδοσης, τα οποία, εντούτοις, δεν αποτελούν μέλη της Ιεροσύνης. Ο Εξωτερικός Κύκλος συγκροτείται από τους λαϊκούς της Παράδοσης και την πλειοψηφία της κοινότητάς μας. Τα εξωτερικά μέλη έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα τυπικό μύησης Εξωτερικού Κύκλου και σε γιορτές. Αυτές μπορούν να τις παρακολουθήσουν. Ωστόσο, δεν θεωρούνται μέλη της Ιεροσύνης, αφού η ένταξη στη Θρησκεία μας πραγματοποιείται στον Πρώτο Βαθμό Ιεροσύνης, ενώ στο Εξωτερικό Κύκλο- εκτός από την επίσημη αναγνώριση στην Παράδοσή μας‒ αφιερώνονται στο μονοπάτι.
Αν θέλετε και εσείς να γίνετε μέλος του Ναού, ή να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε μαζί μας!