Οι Ιερείς μας καταγράφουν και μοιράζονται τις σημαντικές ενημερώσεις που κοινοποιούνται.
Στα νέα που θα μοιραζόμαστε υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Αναφορικά μπορούμε να δούμε τις παρακάτω:
Κάθε μια κατηγορία μπορεί να αναλυθεί αλλά θα αφήσουμε τα κείμενά μας να απαντήσουν σε ερωτήματα που μπορεί να γεννιούνται. Εν συντομία όμως θα σας πούμε κάτι. Οι Συναντήσεις γνωριμίας είναι ο τρόπος για να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, γίνονται ομαδικά όταν κοινοποιούνται και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να κρατήσετε θέση και να σας περιμένουμε.
Οι εκδηλώσεις μας μπορεί να έχουν εορταστικό χαρακτήρα αλλά μπορεί να είναι και σε μορφή φεστιβάλ και για αυτό διαφοροποιούνται από τις γιορτές ή τα σεμινάρια.
Οι γιορτές μας αφορούν σε δημόσιες και ανοιχτές εκδηλώσεις λατρείας και αφορούν σε κάποια από τις 8 ιερές γιορτές μας ή στον εορτασμό των φάσεων της Σελήνης, είτε στην Νέα Σελήνη είτε στη Πανσέληνο.
Τα σεμινάρια αφορούν σε ανοιχτά σεμινάρια όπου μπορούν να μετέχουν και μη μέλη του Όφιου Ερμή, το περιεχόμενο τους είναι ευρύ καθώς το κάθε μέλος του Όφιου Ερμή έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει και να μοιραστεί.
Τα Νέα του Όφιου Ερμή! δίνονται δωρεάν και για αυτό μπορείτε να κοινοποιείτε τη σελίδα προς όλους όσους ενδιαφέρεστε να τα μοιραστείτε. Τα κείμενα όμως υπόκεινται των πνευματικών δικαιωμάτων και όπως όλα τα κείμενα στη σελίδα, είναι κλειδωμένα.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς και τις δρασεις μας, μπορείτε να επικοινήσετε πατώντας εδώ.
Στη λίστα με τα Άρθρα από εμάς για εσάς θα βρείτε κείμενα γραμμένα από τα μέλη του Ναού. Οι Ιερείς μας και οι Αφιερωμένοι μοιράζονται τη γνώση και την εμπειρία τους σε διάφορα θέματα.
Θα δείτε κείμενα για θέματα παγανιστικά ή μη, εμπειρίες που θέλουν να μοιραστούν και ειδήσεις που έχουν βρει και μεταφράσει για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται. Τα θέματα αυτά θα αφορούν την προσέγγιση του κάθε αρθρογράφου και δεν είναι δεσμευτικά ως αντιλήψεις.
Ο καθένας μας καλείται να βρει τη δική του αλήθεια και ένας τρόπος για να μπορέσει να γίνει αυτό είναι μέσο της προσωπικής έρευνας. Ψάχνουμε και βρίσκουμε. Διαβάζουμε πολλά και διαφορετικά. Κρατάμε αυτά που νιώθουμε πιο σωστά μέσα μας.
Παράλληλα δίνεται η δημιουργική δυνατότητα ώστε να αναρτούνται ιστορίες, μύθοι, παραδόσεις και κείμενα που σπάνια συναντώνται. Η μυθοπλασία ως εργαλείο λειτουργούσε από τα παλιά χρόνια άλλωστε για να δώσει βαθύτερες διδασκαλίες. Έτσι και εμείς, με ορισμένα άρθρα μας, θα ταξιδεύουμε σε νέους κόσμους. Πάρτε τη βαλίτσα ή την ομπρέλα σας, τη σκούπα ή τη ντουλάπα σας και ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί.
Παράλληλα μπορείτε να διαβάσετε ειδήσεις και νέα που αφορούν στην λειτουργία του Ναού του Όφιου Ερμή στην κατηγορία τα Νέα μας.
Τα Άρθρα από εμάς για εσάς δίνονται δωρεάν και για αυτό μπορείτε να κοινοποιείτε τη σελίδα προς όλους όσους ενδιαφέρεστε να τα μοιραστείτε. Τα κείμενα όμως υπόκεινται των πνευματικών δικαιωμάτων και όπως όλα τα κείμενα στη σελίδα, είναι κλειδωμένα.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς και τους αρθρογράφους μας, μπορείτε να επικοινήσετε πατώντας εδώ.
Καλώς ήλθατε στον χάρτη ερωταπαντήσεων για την Κορρελλιανή Παράδοση της Wicca.
Εδώ θα βρείτε τις πιο συνήθεις ερωτήσεις και απορίες που έχουμε δεχτεί μέχρι σήμερα.
Η λίστα αυτή δεν προορίζεται να είναι ένας ολοκληρωμένος κατάλογος όλων των καναλιών επικοινωνίας της Κορρελλιανής Παράδοσης, αλλά περισσότερο μια λίστα για τις αρχικές πληροφορίες και την κοινωνική επαφή με άλλους ανθρώπους που την ακολουθούν και που χορηγούνται από την Παράδοση για χρήση από κάθε μέλος.
Το πρώτο μέρος από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση, είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Παράδοσης. Ο ιστότοπος περιέχει πληροφορίες σχετικές με αρκετούς ανθρώπους που είναι μέρος της Παράδοσης – τόσο ως διορισμένοι σε θέσεις αλλά και ως γενικά μέλη – , την ιστορία πίσω από την Παράδοση, περιγραφές της δομής της Παράδοσης, τα εμβλήματα και προγράμματα αναγνώρισης, τα τελευταία νέα της Παράδοσης καθώς και πολλούς χρήσιμους συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες της Κορρελλιανής Παράδοσης.
[1] Γίνε μέλος της παγκόσμιας Κορρελλιανής Οικογένειας! Μπες στο http://www.correllian.com και συμπλήρωσε την αίτηση. Στην κύρια σελίδα πάτα «Αιτήσεις» (Applications), συμπλήρωσε την φόρμα «Μέλος του Εξωτερικού Κύκλου» ( Outer Court form) και στείλε την στον M. Rev. Lewis ή στην Rt. Rev. Windy Lajoie.
Αλλιώς επικοινώνησε με τον Ναό της Ελλάδας εδώ: https://serpentofhermes.com
ΜΕΤΑ εντάξου στο Τμήμα Εξωτερικού Κύκλου (OUTER COURT DEPARTMENT) και το HUB για να συναντήσεις καινούριους ανθρώπους και να λάβεις βοήθεια από το Τμήμα. http://www.facebook.com/groups/265398186909862/
Και το Κορρελλιανό Κέντρο Μελών (Correllian Membership Department Hub)
Rev. Kent Heilen HP
https://www.facebook.com/groups/CorrellianMembershipGroups/
Ομάδα Yahoo! Εξωτερικού Κύκλου:
http://groups.yahoo.com/group/CNToutercourt/?yguid=227503261
[2]
Γίνε μέλος της ομάδας της Θέσης σου. Αν είσαι μέλος του Εξωτερικού Κύκλου, εγγράψου στο «Τμήμα Εξωτερικού Κύκλου», αν είσαι στον Πρώτο Βαθμό, εγγράψου στο «Τμήμα Πρώτου Βαθμού» και ούτω καθεξής.
Τμήμα Εξωτερικού Κύκλου της Κορρελλιανής Παράδοσης:
http://www.facebook.com/groups/265398186909862/
Ιερατείο Πρώτου Βαθμού:
http://www.facebook.com/groups/488152121213459/
Ιερατείο Δεύτερου Βαθμού:
http://www.facebook.com/groups/115795191900655
Αρχιεροσύνη:
http://www.facebook.com/groups/494266537255175/
[3]
Για κάθε Ναό και Ιεροφυλάκιο, βρίσκονται στην σελίδα της Δομής:
http://www.correllian.com/structure.htm
και στην σελίδα των Ναών μέσα από την αρχική σελίδα του Correllian.com http://www.correllian.com/templespage.htm
Ιεροφυλάκια: http://groups.yahoo.com/group/shrines/?yguid=5645342
Witan Ιεροφυλάκια: http://www.correllian.com/witanshrines.htm
Όλες οι Κοινωνικές Ομάδες μέσα στην Παράδοση είναι Παγκόσμιες
Ομάδα από όλον τον κόσμο: http://groups.yahoo.com/group/correllianworld/?yguid=227503261
[5]
Ναι. Τα μέλη που έχουν περάσει έλεγχο, μπορούν να γίνουν Βοηθοί Τμήματος, Βοηθοί των Προϊσταμένων Διοίκησης Τμήματος και Επικεφαλής Τμήματος.
[6]
Μάθε για την μαγεία και την πνευματικότητα στο Σχολείο της Μαγείας:
http://www.WitchSchool.com
Αρκετοί Ναοί προσφέρουν Εκπαίδευση. Δες την κατηγορία «Ναοί» (Temples)στην ιστοσελίδα Correllian.com
Το Φόρουμ των Κοσμικών Περιπατητών (The World Walkers’ Forum)
Υπάρχει ένα αντίτιμο για την εγγραφή $100 και επιπλέον ένα ετήσιο αντίτιμο περίπου $20, την 1η Μαίου κάθε έτους: Επικεφαλής η Αρχιέρεια Stephanie Neal
http://www.blogtalkradio.com/the-world-walkers-forum
Σαμανική Εκπαίδευση
Υπάρχει ένα αντίτιμο για την εγγραφή $30, το οποίο εξοφλείται μετά την εκπαίδευση.
Επικεφαλής η Κορρελλιανή Σαμάνος Stephanie Neal
https://www.facebook.com/groups/correllianshamanwaitingroom/
https://www.facebook.com/groups/correllianshamanhomestead/
[7] Παρακάτω υπάρχουν μερικές επιλογές.
Μπορείς:
[8]
Rev. Kent Heilen HP
https://www.facebook.com/groups/CorrellianMembershipGroups/
[9] Επικεφαλής: Αναμένεται να οριστεί
Πρεσβύτερος προϊστάμενος: Rev. Kent Heilen HP
Προϊστάμενος: Rev. Andi Dawson
https://www.facebook.com/groups/correllianmilitarydepartment/
[10] Ανοιχτό μόνο για εν ενεργεία Επικεφαλής Τμημάτων, των προϊσταμένων των τμημάτων και των Βοηθών.
https://www.facebook.com/groups/337926069629836/
[11] Επικεφαλής: Rt. Rev. Raene Packery HP CCE
http://correlliantradition.ning.com/group/correllian-adventures
[12]
Υπάρχει μια δεκαπενθήμερη Κορρελλιανή έκδοση:
http://www.correllian.com/herald.htm
Ο «Κορρελλιανός Κήρυκας» είναι ακόμη μια έκδοση, η οποία ασχολείται με ανακοινώσεις του συμβουλίου Witan, των Πρωθιερέων, Ναών, Ιεροφυλακίων, Ταγμάτων και Ομάδων Μελέτης της Κορρελλιανής Παράδοσης. Ο Κήρυκας είναι ένα μέσο όπου διαφημίζονται εκδηλώσεις, τελετουργικά ή μαθήματα διαθέσιμα στα μέλη της Παράδοσης.
Εκδότης: Rt. Rev. Anna Rowe HP CCE
[13] Αν ενδιαφέρεσαι να στείλεις κάποια δωρεά στην Κορρελλιανή Ιθαγενής Εκκλησία, μπορείς να καταχωρήσεις το δώρο σου μέσω PayPal στο: CNTFUNDRAISINGOFFICE@earthlink.net
[14]
-Πληροφορίες καταχωρημένες στην Wikipedia από την Rev. Liz Hamilton
Η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση, η οποία διδάσκει την Κορρελλιανή Wicca, ιδρύθηκε από την Επίτιμη Orpheis Caroline High Correll, μέντιουμ, πνευματική θεραπεύτρια και βοτανολόγος. Λέγεται ότι ίδρυσε την Παράδοση ως μια οντότητα ξεχωριστή από την Παράδοση της καταγωγής της, στις 4 Σεπτεμβρίου 1479 έτος Ιχθύων ή 1879 σύμφωνα με την κοινή χρονολόγηση. Η Lady Orpheis ονόμασε την Παράδοση απλά «Ιθαγενή» και αυτό θα παρέμενε ο πρωταρχικός χαρακτηρισμός της Παράδοσης μέχρι την κήρυξη του όρου «Ιθαγενής Κορρελλιανή» το 1592 έτος Ιχθύων ή 1992κχ. Τώρα αναφερόμαστε σε αυτήν ως απλά «Κορρελλιανή». Η ιθαγενής φύση της Lady Orpheis, ήταν μια άκρως πολιτική και βαθιά συγκριτική μορφή παγανιστικού οικουμενισμού, που τόνιζε ότι οι Ιθαγενείς (Παγανιστικές) Θρησκείες του κόσμου μπορούσαν να επιβιώσουν μόνο μέσα από ενωμένη δράση κατά του θρησκευτικού/πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. Η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση βασίζεται στις διδασκαλίες της οικογένειας High-Correll. Η οικογένεια High-Correll προέρχεται από γενιά Cherokee Didanvwisgi που συνδέθηκε με γάμο με γενιά Σκοτσέζων Παραδοσιακών Μαγισσών, της οποίας οι απόγονοι είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη Μαγεία Aradian και την Πνευματιστική Εκκλησία (Spiritualist Church). Προκειμένου να σχηματιστεί η Κορρελλιανή Ιθαγενής Wicca, η Orpheis Caroline συνδύασε την κληρονομιά από την Ιθαγενή Αμερικάνικη πλευρά της και ιδέες της Ευρωπαϊκής Μαγείας, του Πνευματισμού και της Ερμητικής σκέψης. Η Παράδοση ανέκαθεν είχε Μητριαρχική Κεφαλή (στα Cherokee ονομάζεται Agayv Gigagei) και αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ως Αδελφική Κεφαλή, από όπου τα σημερινά γραφεία της Κορρελλιανής Παράδοσης αντλούν τη μορφή τους. Η Μητριαρχική Κεφαλή της Παράδοσης ήταν συνήθως η γηραιότερη γυναίκα, ενώ η Αδελφική Κεφαλή ο αδελφός ή γιος της.
«Ποιο είναι το νόημα της λέξης Μαγεία σε αυτήν την υποδήλωση;»
Είναι μια σχετικά ανοργάνωτη Παγανιστική θρησκευτική πρακτική που περιλαμβάνει μαγεία και πνευματισμό. Στα γραπτά μου ανέκαθεν αντιμετώπιζα τον όρο “Wicca” ως συνώνυμο της λέξης “Μαγεία” όπως αυτή ορίζεται παραπάνω, επειδή αυτό είναι που διδάχτηκα και ήταν κοινή πρακτική για πολλούς στις ΗΠΑ, ειδικά κατά την περίοδο που μάθαινα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα έναν πολύ πιο περιορισμένο ορισμό της «Wicca», περιορίζοντας τον όρο στις Γκαρντνεριανές και Αλεξανδρινές Παραδόσεις: είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η λέξη στα κείμενα αυτά.
Η Κορρελλιανή Παράδοση θεωρεί τον εαυτό της «Ιθαγενή» -μια λέξη σχεδόν συνώνυμη με την «Παγανιστική». Το 1579 έτος Ιχθύων (1979 χκ) οι Πρεσβύτεροι της Παράδοσης αποφάσισαν ότι ήταν μιας μορφής «Wicca», χρησιμοποιώντας τον όρο ως συνώνυμο με την «Μαγεία» όπως περιγράφεται παραπάνω.
Τελικά, ωστόσο, θεωρούμε ότι ο Κορρελλιανισμός είναι από μόνος του κάτι: «Ένας φακός μέσω του οποίου όλα τα πράγματα μπορούν να φανούν». Αν και επηρεάζεται από τα κινήματα με τα οποίες έχει μεγαλώσει και – μερικές φορές – ταυτίζεται, η Κορρελλιανή Κατανόηση του Σύμπαντος είναι, τελικά, απλά Κορρελλιανή. Οι ομάδες που δεν είναι Γκαρντνεριανές και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη λέξη ‘Wicca’ στην πρακτική τους είναι μεταξύ άλλων: Dianics, Gaists, Frostians, Circle, ATC (Aquarian Tabernacle Church), Cabots,κ.α..
[15] Ο Πρώτος Ναός των Correll στο Danville, του Illinois ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1879. Η Επίτιμη Orpheis Caroline High Correll ήταν επικεφαλής της εκκλησίας έως και τον θάνατό της το 1939.
Οι τελικές αναθεωρήσεις των μαθημάτων των Κορρελλιανών Βαθμών παρουσιάστηκαν στην Παράδοση το 1598 έτος Ιχθύων (1998 χ.κ.). Υπό την ηγεσία της Lady Krystel και του Καγκελαρίου Don (από το 1979), η παράδοση επεδίωξε να επεκτείνει την εμβέλειά της και ξεκίνησε ένα συνεχές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βάση το διαδίκτυο, που είχε ως αποτέλεσμα τη συν-δημιουργία του Σχολείου της Μαγείας με τον Ed Hubbard των Ψυχικών Υπηρεσιών και ενσωματώθηκε το 2001. Το Σχολείο της Μαγείας έχει γίνει από τότε μια ανεξάρτητη, πολυπαραδοσιακή οντότητα.
[16]
Θέσεις της Παράδοσης
Καγκελάριος: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κορρελλιανής Ιθαγενής Παράδοσης, και ο Αρχιερέας της Paramount. Αυτές οι δύο ακόλουθες θέσεις είναι επίσης οι Κοινές Κεφαλές της Κορρελλιανής Παράδοσης, οι οποίες σχηματίζουν μια διαρχία.
Πρωθιέρεια: Η Πρωθιέρεια είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της ιερότητας της Κορρελλιανής Παράδοσης και της σύνδεσής της με τους Προγόνους και το Θείο. Η μύηση όλων των Ιερατείων, των Ναών και των Ταγμάτων τελικά αντλούν εξουσία από αυτή την ιερότητα.
Πρωθιερέας: Ο Πρωθιερέας είναι αρμόδιος για τον συντονισμό των σχέσεων μεταξύ των κορρελλιανών ναών και προεδρεύει του Συμβουλίου του Witan. Ο Πρωθιερέας είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις της Παράδοσης με Παραδόσεις της Wicca και άλλες Παγανιστικές Παραδόσεις και είναι επίσης υπεύθυνος για τη διατήρηση της ιστορίας της Παράδοσης, των εσωτερικών αρχείων και των εκδόσεών της.
Πρώτος Πρεσβύτερος: Ο Πρώτος Πρεσβύτερος της Παράδοσης είναι ο κύριος σύμβουλος των Κεφαλών της, και της Παράδοσης στο σύνολό της.
Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων: Είναι ένα συμβουλευτικό σώμα που αποτελείται από τους Αξιωματικούς της Κορρελλιανής Παράδοσης. Το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων θα μπορούσε να περιγραφεί ως το «υπουργικό συμβούλιο» της Παράδοσης, ως ένα συμβούλιο του οποίου η μη δεσμευτική γνώμη ζητείται για να βοηθήσει στη διαμόρφωση της πολιτικής της Παράδοσης.
Πρώτος Διευθύνων: Ο Πρώτος Διευθύνων είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της νομικής υπόστασης, των αρχείων της Παράδοσης και τον συντονισμό των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Γενικών Διευθυντών των Ναών.
Συμβούλιο των Witan: Το Συμβούλιο των Witan αποτελείται από τους Επικεφαλής όλων των Κορρελλιανών Ναών, τα μέλη του Κορρελλιανού Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων και τους Αξιωματικούς και τους Επικεφαλής της Κορρελλιανής Παράδοσης. Το Συμβούλιο Witan είναι ένα συμβουλευτικό όργανο, κύριο καθήκον του οποίου είναι να επιβεβαιώνει τη διαδοχή στα αξιώματα της Πρωθιέρειας και του Πρωθιερέα.
[17]
Εσωτερικός Κύκλος – Θέσεις Ιερατείου
Εξωτερικός Κύκλος – Γενική Συμμετοχή
Ναοί
Ναός: Οι Κορρελλιανοί Ναοί ιδρύονται με Χάρτα της Παράδοσης, η οποία μπορεί να χορηγηθεί μόνο από την Παράδοση μέσω του Γραφείου του Καγκελάριου.
Πρόναος: – Ένας Πρόναος ιδρύεται με την προσδοκία ότι πρόκειται να γίνει ολοκληρωμένος Ναός.
Ιεροφυλάκια
Ιεροφυλάκιο Witan: Ιδρύεται με την προσδοκία να γίνει Πρόναος και εν συνεχεία Ναός. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με ένα ιεροφυλάκιο, με την μόνη διαφορά ότι θεωρείται ένα επίσημο τμήμα της Παράδοσης αντί της ιδιωτικής φύσης που έχει συνήθως.
Επίσημο Ιεροφυλάκιο: Είναι βασικά το ίδιο με ένα προσωπικό ιεροφυλάκιο: ένα ιδιωτικό κέντρο λατρείας που διατηρείται από κάποιο Κορρελλιανό μέλος του εσωτερικού ή εξωτερικού κύκλου. Η διαφορά είναι πως το Επίσημο Ιεροφυλάκιο αφιερώνεται σε ένα συγκεκριμένο έργο, γεγονός ή πρόγραμμα κοινωνικής ή φιλανθρωπικής φύσης, τα οποία η Παράδοση υποστηρίζει. Ένα Επίσημο Ιεροφυλάκιο δημιουργείται με Χάρτα αντί της αναγνώρισης. Για να μπορέσει ένα Ιεροφυλάκιο να λάβει την Χάρτα ώστε να γίνει Επίσημο Ιεροφυλάκιο, πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:
Προσωπικό Ιεροφυλάκιο: Είναι μια προσωπική έκφραση της πνευματικότητας του Φύλακα του Ιεροφυλακίου και μπορεί να δημιουργηθεί από κάθε μέλος της Παράδοσης.
Τάγματα
Τάγματα: Αν και θεωρούνται ανεξάρτητα σώματα, ένα Τάγμα δημιουργείται με μια Χάρτα από την Παράδοση η οποία παραχωρείται μόνο από τους Επικεφαλής της Παράδοσης μέσω του γραφείου του Καγκελαρίου. Ένα Τάγμα μπορεί να δημιουργηθεί γύρω από την μελέτη και άσκηση οποιουδήποτε θέματος. Συνήθως το Τάγμα έχει ένα άτομο επικεφαλής που είναι υπεύθυνο για την οργάνωση και λειτουργία του.
Τιμητικά Τάγματα: Η ιδιότητα μέλους δίνεται τιμητικά σε άτομα που έχουν ξεχωρίσει μέσα από εξαιρετικές πράξεις, υπηρετώντας την Παράδοση, τον Παγανισμό εν γένει ή τον κόσμο.
Ησυχαστήρια: Τα Ησυχαστήρια επικεντρώνονται στον διαλογισμό και την αυτανάπτυξη. Ως εκ τούτου, αυτά τα ησυχαστικά/ στοχαστικά σπίτια, είναι διαθέσιμα σε μέλη της Κορρελλιανής Παράδοσης ως πνευματικά άσυλα, όποτε χρειάζεται. Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν μαθήματα και εργαστήρια για τα μέλη της Παράδοσης, αλλά και για το ευρύ κοινό.
[18]
[19] Η κύρια ιστοσελίδα: http://www.correllian.com/index.htm
Δομή: http://www.correllian.com/structure.htm
Ναοί: http://www.correllian.com/templelist.htm
Πρόναοι: http://www.correllian.com/prototemples.htm
Ιεροφυλάκια Witan: http://www.correllian.com/witanshrines.htm
Επίσημα Ιεροφυλάκια: http://www.correllian.com/formalshrines.htm
Προσωπικά Ιεροφυλάκια:http://www.correllian.com/personalshrines.htm
Ομάδες Μελέτης: http://www.correllian.com/studygroups.htm
Τάγματα: http://www.correllian.com/Orders.htm
[20] Από τον Καγκελάριο Donald Lewis
Ο Κορρελλιανισμός είναι ένα
σύστημα πεποιθήσεων το οποίο συνδυάζει τον Πνευματισμό με τον Παγανιστικό Οικουμενισμό. Οι Κορρελλιανοί προσπαθούν
να καταλάβουν το Σύμπαν και την θέση της ανθρωπότητας μέσα σε αυτό. Η φύση της Θεότητας
(Θεού), της Ψυχής και του Κάρμα είναι κάτι πολύ σημαντικό στην κορρελλιανή
σκέψη. Οι κορρελλιανοί επίσης μελετούν τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι
μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ανώτερες δυνάμεις της Ψυχής, ή όπως λέγεται απλά
την «μαγεία», ώστε να επηρεάσουν τις ζωές τους προς το καλύτερο έχοντας
εστιάσει έντονα στα ηθικά ζητήματα (τέτοια είναι η Ρήση της Wicca και η έννοια της Αρετής).
Οι Κορρελλιανοί ακολουθούν
το Ερμητικό απόφθεγμα «Όπως επάνω έτσι και κάτω». Στηρίζεται στην ιδέα πως ό,τι
υπάρχει ενσαρκώνει την Θεότητα μέσω της Ψυχής, όπου και η ίδια είναι μικρό
κομμάτι της θεότητας. Έτσι η Θεότητα βρίσκεται στο κάθε τι και μπορεί κανείς να
την προσεγγίσει και να αλληλεπιδράσει μαζί της μέσα από όλα τα πράγματα. Τίποτα
δεν είναι –τελικά- εντελώς ξεχωριστό από την Θεότητα.
Οι Κορρελλιανοί πιστεύουν
πως η Γη είναι ένας ζώντας οργανισμός, όπως και το ίδιο το Σύμπαν. Πιστεύουν επίσης
ότι κάθε τι που ζει έχει πνεύμα και είναι ζωντανό στο φυσικό ή στο πνευματικό
επίπεδο –συχνά και στα δύο. Αυτή η σκέψη
εφαμόζεται όχι μόνο στα πλάσματα που πιστεύουμε πως έχουν αισθήσεις και
αντίληψη (όπως οι άνθρωποι και τα ζώα) αλλά και στα φυτά και τις πέτρες, το
οποία επίσης αντιλαμβανόμαστε ως ζώντα.
Επιπλέον θεωρούν πως όλα έχουν Ψυχή και ότι στο ψυχικό επίπεδο τα πάντα
υπάρχουν έχοντας ίδια δυναμική, αν όχι εμπειρία.
Οι Κορρελλιανοί πιστεύουν
στην Μετενσάρκωση. Θεωρούμε ότι κάθε Ψυχή ζει πολλές ζωές – αμέτρητες για να
είμαστε ακριβείς. Κατά την διάρκεια των μετενσαρκώσεων η Ψυχή ξεκινά να παίρνει
απλές μορφές ζωής και αποκτά όλο και περισσότερες εμπειρίες όπως προχωρά
προοδευτικά σε πιο περίπλοκες φάσης ύπαρξης. Οι Ψυχές που τώρα ζουν ως άνθρωποι
έχουν βιώσει αμέτρητες ζωές ως απλούστεροι οργανισμοί πριν από τις πρώτες τους ζωές
σαν άνθρωποι και θα βιώσουν διαδοχικά πιο περίπλοκες μορφές ζωής μετά την
ολοκλήρωση των τελευταίων ανθρώπινων ενσαρκώσεων τους.
Πιστεύουμε ότι καθώς η Ψυχή
βιώνει τις πολλές τις μετενσαρκώσεις, η επίγνωσή της κινείται ανάμεσα στα Επτά
Επίπεδα. Αυτά είναι: Το Φυσικό, το Συναισθηματικό, το Διανοητικό Επίπεδο, το
Αστρικό Επίπεδο, την Ψυχή, την Μονάδα και το Θεϊκό Επίπεδο. Η ιδέα των
Επτά Επιπέδων είναι ένας τρόπος να κατανοήσει κανείς τα διαδοχικά επίπεδα
ενσάρκωσης. Η ίδια ιδέα μπορεί να εκφραστεί και μέσα από άλλα αρχέτυπα, όπως
των Εννέα Κόσμων και του Δένδρου της Ζωής. Σαν άνθρωποι είμαστε συνήθως στο Διανοητικό Επίπεδο,
μα προχωρούμε αργά προς το Αστρικό.
Όταν λέμε πως κινούμαστε στα
Επίπεδα, αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι πως αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο
αυτά τα επίπεδα ύπαρξης. Όψεις της Ψυχής μας υπάρχουν ήδη σε όλα τα Επτά
Επίπεδα, ωστόσο γενικά δεν τα συνειδητοποιούμε. Η διαδικασία του να αποκτήσεις συνείδηση
αυτών των διαφορετικών επιπέδων ύπαρξης είναι αυτό που λέμε «κινείται ανάμεσα
στα Επίπεδα».
Αυτά τα μέρη της ύπαρξής μας,
για τα οποία έχουμε ήδη συνείδηση, περιγράφονται ως ο «Κατώτερος Εαυτός» και
περιλαμβάνουν τις Φυσικές, Συναισθηματικές και Διανοητικές πτυχές της ύπαρξής
μας. Οι πτυχές της ύπαρξής μας στις οποίες γενικά δεν έχουμε συνείδηση, αλλά
πρέπει να εργαστούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές, περιγράφονται ως
«Ανώτερος Εαυτός» ή «Υπερψυχή». Ο Ανώτερος Εαυτός περιλαμβάνει το Αστρικό, της
Ψυχής, την Μονάδα και το Θεϊκό από τα επίπεδα της ύπαρξής μας. Η μαγεία είναι η
τέχνη της πρόσβασης και της χρήσης αυτών των ανώτερων επιπέδων της ύπαρξής μας,
από τα οποία δημιουργείται αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα και από
τα οποία μπορεί να επηρεαστεί.
Τα Επτά Επίπεδα και ό,τι υπάρχει
σε αυτά είναι εκροές της Θεότητας, οι εκδηλώσεις της οποίας γίνονται όλο και περισσότερες
καθώς προχωράμε από το Θεϊκό Επίπεδο όπου όλα είναι ένα στο Φυσικό Επίπεδο όπου
οι μορφές ζωής είναι αμέτρητες. Η διαδικασία με την οποία οι εκδηλώσεις της
Θεότητας πολλαπλασιάζονται μέσω των Επτά Επιπέδων, μοιάζει με μορφές που
υπάρχουν στη φύση, όπως κλαδιά δέντρων ή ρίζες, ποτάμια, κ.λπ. Εκεί δηλαδή που μια γραμμή χωρίζεται σε πολλά τμήματα που
με τη σειρά τους χωρίζονται σε ακόμη περισσότερα, τελικά και αυτά χωρίζονται
περαιτέρω σε αμέτρητες μυριάδες μορφές.
Ο Κορρελλιανισμός πιστεύει
ότι η Τύχη ή το Κάρμα είναι ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο γίνεται η μάθηση
της ενσάρκωσης. Θεωρείται ότι το Κάρμα σχηματίζεται μέσα από την προσκόλληση σε
ιδέες, συναισθήματα ή καταστάσεις. Τέτοιες προσκολλήσεις δημιουργούνται μέσω
των τραυματικών εμπειριών και μας τραβούν ξανά πίσω σε παρόμοιες καταστάσεις
για πολλές ζωές μέχρι να πάρουμε το μάθημα που περιέχουν. Η ίδια ιδέα
εκφράζεται μέσω του «Νόμου των Τριών» που έχει ως περιεχόμενο πως ό,τι
πράττουμε γυρίζει πίσω σε εμάς αρκετές φορές . Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε τι επιστρέφει
πίσω ακριβώς τρεις φορές, αλλά όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πάρουμε το μάθημα
που περιέχει. Όταν λαμβάνουμε αυτήν την γνώση, το Κάρμα αποδεσμεύεται και δεν
μας κρατά πια. Ακόμη πιστεύεται πως αν προσπαθούμε συνειδητά να αναγνωρίσουμε
το τι θέλει να μας μεταδώσει, η διαδικασία της αποδέσμευσης γίνεται
γρηγορότερα.
Οι Κορρελλιανοί δίνουμε μεγάλη
σημασία στην ηθική και στην ιδέα της «Αρετής». Αναγνωρίζουμε την Ρήση της Wicca
ως το ισχυρότερο ηθικό δίδαγμα. Η ρήση είναι «Κάνε ό,τι θες, αρκεί να μην βλάψεις
κανέναν». Αυτή είναι μια απόρροια κοινής λογικής, από την φράση του 16ου
αιώνα του Νόμου του Θελήματος: «Πράξε ό,τι θέλεις». Ο Νόμος αυτός είναι μια
δήλωση απόλυτης πίστης στην ανθρωπότητα, όπου θεώρησε δεδομένο ότι η φύση της
ανθρωπότητας είναι να κάνει το σωστό. Φυσικά αυτό μπορεί να καταχραστεί, οπότε
και προστέθηκε το «Χωρίς να βλάψεις κανέναν» , ως μια σοφή και απαραίτητη
πρόταση.
Οι Κορρελλιανοί αντιλαμβάνονται
την φράση «Χωρίς να βλάψεις κανέναν» στην ρήση της Wicca να αναφέρεται στην «βλάβη»
με την έννοια που έχει σε μια καθημερινή πρόταση, χωρίς περεταίρω ερμηνεία.
Οπότε αν μια οποιαδήποτε πράξη δεν θεωρείται επιβλαβής με την απλή έννοια σε μια
καθημερινή συζήτηση, τότε δεν είναι «βλάβη». Έτσι λοιπόν η ρήση απαγορεύει την απρόκλητη
βλάβη, αλλά δεν απαγορεύει την αυτοάμυνα για παράδειγμα.
Οι Κορρελλιανοί εκτιμούμε
πολύ την Αρετή ή την «Σωστή Δράση». Πιστεύουμε πως κάθε ποιότητα υπάρχει σε μια
διαβάθμιση από πολύ λίγο έως πάρα πολύ, με την Αρετή να μην βρίσκεται σε κανένα
άκρο, αλλά στη μέση. Έτσι πολύ λίγο από μια ιδιότητα είναι εξίσου κακό με το
πάρα πολύ –μόνο στο κέντρο είναι Αρετή η ιδιότητα. Ας σκεφτούμε ως παράδειγμα την συμπόνια. Κάποιος
με πολύ λίγη συμπόνια θεωρείται σκληρόκαρδος, που σίγουρα δεν είναι Αρετή. Μόνο
στο κέντρο βρίσκουμε την Αρετή της συμπόνιας. Το ίδιο ισχύει και με το θάρρος –
πολύ λίγο είναι δειλία, ενώ πολύ είναι ανοησία. Μόνο στο κέντρο το θάρρος είναι Αρετή.
Εξαιτίας αυτής της οπτικής, πολλοί Κορρελλιανοί απορρίπτουμε την ιδέα του
«Καλού και του Κακού» ως αντίθετα, καθώς πιστεύουμε πως το Καλό είναι στην μέση
και ποτέ στα άκρα.
Οι Κορρελλιανοί πιστεύουμε
πως ο κόσμος έχει περάσει από πολλές Εποχές, οι οποίες χρωματίζονται από
διαφορετικές ενέργειες. Πιστεύουμε πως αυτήν την στιγμή είμαστε στην αρχή της
Εποχής του Υδροχόου, κατά την οποία περιμένουμε να δούμε μια εξάπλωση της
συνειδητότητας και αυξανόμενη έκφραση των δυνάμεων, των ανωτέρων δυνάμεων, της
Ψυχής στον υλικό κόσμο. Πιστεύουμε πως τελικά,
στο απώτερο μέλλον, κάθε δύναμη του Πνεύματος θα ενσαρκωθεί στο φυσικό πεδίο. Οι Κορρελλιανοί πιστεύουμε πως ο κόσμος είναι σε ένα συνεχές στάδιο πνευματικής
και υλικής εξέλιξης και πως το μέλλον θα είναι πάντα καλύτερο από το παρελθόν. Πιστεύουμε ότι ο ρόλος του πνευματικού ανθρώπου
δεν είναι μονάχα να καλυτερέψει τον εαυτό του μα και τον ίδιο τον κόσμο και πως
ο ρόλος κάθε πνευματικής οργάνωσης δεν είναι μόνο να μεταφέρει γνώση, αλλά να
αυξάνει και να διευρύνει τις γνώσεις. Δεν
είναι ποτέ αρκετό για εμάς, να αφήνουμε τον κόσμο τόσο καλό όσο τον βρήκαμε –
πρέπει πάντα να προσπαθούμε να τον αφήνουμε καλύτερο από ότι ήταν.
[21] Η Κορρελλιανή Ιθαγενής Παράδοση βασίζεται στις διδασκαλίες των μελών της οικογένειας High-Correll. Η οικογένεια High-Correll καταγόταν από γενιά Cherokee Didanvwisgi που συνδέθηκε με γάμο με γενιά Σκοτσέζων Παραδοσιακών Μαγισσών, της οποίας οι απόγονοι είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τη Μαγεία Aradian και την Πνευματιστική Εκκλησία (Spiritualist Church).
Η ιδρύτρια της Παράδοσης είναι η Επίτιμη Orpheis Caroline High Correll. Λέγεται πως ίδρυσε την Παράδοση ως μια οντότητα ξεχωριστή από την καταγωγή της, στις 4 Σεπτεμβρίου 1479 Ετος Ιχθύων (1879 χκ).