Φιλοσοφικές Συζητήσεις | Εξερευνώντας τα Αρχέτυπα

Λόγω απρόοπτων παραγόντων, οι Φιλοσοφικές Συζητήσεις θα ανασταλούν για το επόμενο διάστημα.
Θα επιστρέψουμε από τέλη Γενάρη.
Μείνετε συντονισμένοι!

“Καλό θα ήταν, όποιος επιθυμεί να γνωρίσει την ανθρώπινη ψυχή να αποχαιρετήσει τις μελέτες του και να περιπλανηθεί στον κόσμο με ανοιχτή καρδιά” – Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ

Τον Οκτώβρη λοιπόν ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι!

Κάθε Πέμπτη στις 21:30 και για 10 εβδομάδες θα εξερευνήσουμε τον κόσμο των Αρχετύπων. Με τον Λόγο ως εργαλείο μας θα μοιραστούμε γνώση, ερεθίσματα, προβληματισμούς και απόψεις με στόχο μας να αναπτύξουμε μια νέα οπτική ως προς τα Αρχέτυπα ή να εμβαθύνουμε αυτή που έχουμε τώρα ή που ανακαλύπτουμε.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις την θεματική σε βάθος, αρκεί να έχεις περιέργεια και όρεξη να ανακαλύψεις κομμάτια δικά σου και πως αυτά καθρεπτίζονται στον κόσμο γύρω σου μέσω των Αρχετύπων. Μπορεί να έχεις ακούσει ή διαβάσει για κάποια αρχετυπική ανάλυση στην τέχνη, πχ. κινηματογράφος, μουσική, ζωγραφική ή στην ψυχολογία, μιας και ο όρος έγινε γνωστός από τον Ελβετός ιατρό και ψυχολόγο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ.

Κάθε εβδομάδα, λοιπόν, θα συζητάμε για ένα συγκεκριμένο Aρχέτυπο, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του και δημιουργώντας μια σαφή εικόνα για την καλύτερη κατανόηση του. Έτσι, οι 7 πρώτες εβδομάδες είναι αφιερωμένες στα 7 βασικά Aρχέτυπα, τα οποία είναι:

  • Παρθένα
  • Μητέρα
  • Γραία
  • Βασιλιάς
  • Πολεμιστής
  • Μάγος
  • Εραστής

Έπειτα, αφού κατανοήσουμε τι σημαίνει Αρχέτυπο, τι μας δείχνει, ποια είναι τα 7 βασικά και οι ιδιότητές τους, θα προσπαθήσουμε να τα δούμε σε πιο πρακτικά και καθημερινά πλαίσια δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να αναγνωρίσουμε ρόλους και μοτίβα στην ζωή μας και τι σημαίνουν αυτά πραγματικά για εμάς.

Μια νέα ατραπός ανοίγεται μπροστά σου και σε καλεί να την εξερευνήσεις, όπου στο τέλος της θα βρεις έναν μοναδικό θησαυρό!!

Ξεκινάμε;

Αν θέλεις και εσύ να συμμετάσχεις στις Φιλοσοφικές συζητήσεις του Όφιου Ερμή, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σου δηλώντας τις ημερομηνίες που επιθυμείς. Μπορείς να τις επιλέξεις όλες ή μια μόνο, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σου σε όλες τις εκδηλώσεις, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της θεματικής μιας και όλα συνδέονται.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται σε όλους (Μέλη και μη του Συλλόγου του Όφιου Ερμή).

Οι συζητήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω zoom.