fbpx

Ο Όφιος Ερμής

Ανακοινωση για το 23 από την Κορρελλιανή Παράδοση

Χαιρετισμούς σε όλους,

Καθώς το Έτος 22 Υδρ. πλησιάζει στο τέλος του, πρέπει να ομολογήσουμε ότι είμαστε γεμάτοι ενθουσιασμό για τον ερχομό του Έτους 23! Αισθανόμαστε ότι το συγκεκριμένο Έτος θα είναι μια κομβική χρονιά στην ιστορία της Παράδοσής μας αλλά και του ευρύτερου Παγανιστικού κινήματος!

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η Ένατη Σύγκληση του Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου στο Σικάγο, 13-18 Αυγούστου Έτος 23 Υδρ. Αυτή είναι η τριακοστή επέτειος του πρώτου σύγχρονου Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το 1993 Χ.Κ.., και η εκατοστή δέκατη τρίτη επέτειος του πρώτου Κοινοβουλίου των Θρησκειών του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε ως μέρος της παγκόσμιας κολομβιανής έκθεσης στο Σικάγο το 1893 Χ.Κ.

Το πρώτο Κοινοβούλιο το 1893 ήταν απολύτως μεταμορφωτικό και οδήγησε τοΚορρελλιανή Παράδοση 23ν Ινδουισμό, τον Βουδισμό και άλλες μη ιουδαιο-χριστιανικές θρησκείες που είχαν προηγουμένως μικρή παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες να μεγαλώσουν αριθμητικά και να επισπεύσουν  τον θρησκευτικό διάλογο και την ανάπτυξη τόσο μεταξύ των θρησκειών που ήταν παρούσες και μάλιστα μεταξύ πολλών που δεν ήταν.

Το δεύτερο Κοινοβούλιο το 1993 ήταν επίσης βαθιά μεταμορφωτικό, και κυρίως για τους σύγχρονους Παγανιστές. Το Κοινοβούλιο πυροδότησε μια αναγέννηση στην παγανιστική κοινότητα του Σικάγο που κράτησε πολλά χρόνια και οδήγησε στην ανάπτυξη τόσο σημαντικών κινημάτων όπως το Pagan Pride. Αυτό το Κοινοβούλιο ήταν εξίσου μεταμορφωτικό για το εθνικό και σε κάποιο βαθμό για το διεθνές Σύγχρονο Παγανιστικό κίνημα, με τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στο Κοινοβούλιο δίνοντας νέα ενέργεια σε πολλούς οργανισμούς και άτομα, και κυρίως τη δική μας Κορρελλιανή Παράδοση. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήταν οι εμπειρίες του Ser Ed Hubbard στο Κοινοβούλιο και του Ser Ed και του Αιδ. Don Lewis στην αντιμετώπιση της επακόλουθης, σύντομης Επιτροπής Υποδοχής Παγανιστών που πυροδότησε τη Μεγάλη Επέκταση της Κορρελλιανής Παράδοσης. Από πολλές απόψεις, η ενέργεια που αποκτήσαμε μέσω αυτού του Κοινοβουλίου, που ενισχύθηκε από τη συμμετοχή σε όλα τα επόμενα κοινοβούλια, έχει λειτουργήσει έκτοτε ως πηγή ενέργειας για εμάς.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το επερχόμενο Κοινοβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, θα είναι, αν μη τι άλλο, ακόμη πιο μεταμορφωτικό και ενδυναμωτικό. Αν και δεν έχουμε μιλήσει τόσο πολύ για αυτό τα τελευταία χρόνια, αν είστε μαζί μας για λίγο, ίσως θυμάστε ότι η Κορρελλιανή Παράδοση θεωρεί το Σικάγο, παρά όλα τα προβλήματα που περιμένει κανείς να δει σε μια μεγάλη πόλη, ως Ιερή Πόλη λόγω της μοναδικής φύσης των ενεργειών της και του εξέχοντος ρόλου της στη θρησκευτική ιστορία της Βόρειας Αμερικής, κυρίως λόγω των Κοινοβουλίων. Η ενέργεια του Σικάγο είναι μάλλον σαν ένας καλά μεταμφιεσμένος κεραυνός – φαινομενικά ήρεμος αλλά στην πραγματικότητα, δυναμικός και μάλιστα εκρηκτικός. Η επιστροφή του Κοινοβουλίου στο Σικάγο πρόκειται να ταρακουνήσει τα πάντα στον θρησκευτικό κόσμο και στον σύγχρονο παγανιστικό κόσμο μας με εκπληκτική ταχύτητα.

Αλλά για να φτάσουμε στον προορισμό μας, πρέπει να είμαστε εκεί και να προσφέρουμε σε αυτό. Ήδη βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου προς τον στόχο μας έχοντας τουλάχιστον εκατό άτομα στην Κορρελλιανή αποστολή μας στο Κοινοβούλιο, και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό. Γιατί πρέπει να είμαστε εκεί; Λοιπόν, δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε μια θέση στο τραπέζι αν δεν είμαστε στο δωμάτιο. Πρέπει να βρεθούμε στο Κοινοβούλιο για να δείξουμε ότι οι Κορρελλιανοί και οι Σύγχρονοι Παγανιστές γενικά είναι ένα σοβαρό και σημαντικό κίνημα που αξίζει ισάξια θέση με άλλες θρησκείες και ίση φωνή στη διαμόρφωση του μέλλοντος. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο αν είμαστε εκεί.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την αποστολή μας στο Κοινοβούλιο στην αρχική σελίδα του https://www.correllian.com

Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην υποστήριξη της αποστολής μας στο Κοινοβούλιο, και ελπίζουμε ότι θα το κάνετε, μπορείτε να το κάνετε στη διεύθυνση https://www.correllian.com/parliament-project.html. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς την υποστήριξή σας!

Επιπλέον, ο χρόνος είναι με το μέρος μας με μια πολύ κυριολεκτική έννοια. Μπορεί να έχετε διαβάσει ότι το «Χνουδωτό Λαγουδάκι» (Fluffy Bunny) είναι ένα ζώο τοτέμ για την Κορρελλιανή παράδοση. Η ενέργεια του λαγού διατρέχει έντονα το παρελθόν και το παρόν της Παράδοσής μας. Η Κορρελλιανή Παράδοση ιδρύθηκε το 1879 μ.Χ., που ήταν η χρονιά του Γήινου Κουνελιού. Η Επίτιμη LaVeda, η οποία με πολλούς τρόπους εισήγαγε τη σύγχρονη εποχή του Κορρελλιανισμού και έγραψε την πρώτη σημαντική πραγματεία του Κορρελλιανισμού, τα Πέντε Ιερά Μυστικά, γεννήθηκε τη χρονιά του Κουνελιού της Φωτιάς. Το 2023 μ.Χ., Έτος 23 του Υδροχόου θα είναι το Έτος του Κουνελιού του Νερού -το πρώτο από το 1963 μ.Χ., το έτος κατά το οποίο γεννήθηκαν τόσο ο Καγκελάριος Don Lewis όσο και ο Ser Ed Hubbard. Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειες του Σύμπαντος κινούνται πολύ υπέρ μας στο Έτος 23 του Υδροχόου. Είναι η στιγμή για τον καθορισμό στόχων και την έναρξη μεγάλων έργων γιατί το ίδιο το Σύμπαν θα βοηθήσει στην προώθηση τους.

Πολλά άλλα συμβαίνουν και φέτος, φυσικά. Το φετινό Lustration of the Ancestors θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-23 Απριλίου. Επειδή πολλοί από εμάς σκοπεύουμε να παρευρεθούμε στο Κοινοβούλιο των Θρησκειών του Κόσμου τον επόμενο Αύγουστο, το  Lustration of the Ancestors θα είναι και πάλι ένα διαδικτυακό γεγονός. Αναμένεται ότι αυτό θα είναι το τελευταίο αποκλειστικά διαδικτυακό Lustration, με τα μελλοντικά Lustrations να είναι υβριδικά. Ελπίζουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο και πιο παγκόσμιο Lustration μέχρι σήμερα. Ας δείξουμε στον κόσμο τον καλύτερο μας εαυτό μπροστά από το Κοινοβούλιο!

Το PaganWorld.TV και το PaganWorld.co συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται. Ελπίζουμε ότι απολαμβάνετε τις πολλές προσφορές του PaganWorld.TV, που είναι διαθέσιμες σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Roku. Καθώς το Έτος 23 προχωρά, αυτές οι προσφορές θα αυξάνονται μόνο με νέο και συναρπαστικό προγραμματισμό για την εξυπηρέτηση της παγανιστικής κοινότητάς μας. Εάν δεν συμμετέχετε ήδη στο PaganWorld, σας προτρέπουμε να ξεκινήσετε τώρα – μην χάσετε τη διασκέδαση, την εκπαίδευση και την κοινότητα που προσφέρει!

Το Witch School θα δει επίσης πολλές συναρπαστικές εξελίξεις φέτος, συμπεριλαμβανομένων πολλών νέων τάξεων που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Για να δανειστώ μια φράση, το Witch School είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Τώρα στον εικοστό πρώτο χρόνο ύπαρξής του, το Witch School θα είναι εδώ για πολλά ακόμα χρόνια και μόνο θα βελτιώνεται. Και, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, προσφέρουμε και πάλι Συνδρομές Δια βίου που διαρκούν πραγματικά μια ζωή. Εάν θέλετε μια ισόβια συνδρομή στο Witch School για τον εαυτό σας ή ίσως ως δώρο για κάποιον άλλον, μπορείτε να αποκτήσετε ένα στη διεύθυνση https://witchschool.com/subscriptions.

Και τέλος, παρακολουθήστε πολλά νέα βιβλία που έρχονται από τη https://correllianpublishing.com. Καταρχάς, με την υποδοχή του νέου Έτους έχουμε και την επιστροφή του Super-Omnibus of Incantations and Invocations for All Occasions από τον Αιδ. Don Lewis και τον Ser MaryAnn Kay. Το Super-Ominbus κυκλοφόρησε σε μορφή με δυνατότητα λήψης πριν από πολλά χρόνια, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, επιστρέφει ως πραγματικό βιβλίο. Μια συλλεκτική, περιορισμένης έκδοσης του Super-Omnibus Omnibus διατίθεται ως Kickstarter #Make100. Περιορισμένη σε μόλις εκατό εβδομήντα πέντε αντίτυπα, αυτή η σκληρόδετη πρώτη έκδοση του Super-Omnibus ως βιβλίο θα υπογραφεί, θα χρονολογηθεί και θα αριθμηθεί από τον Αιδ. Don Lewis. Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε αυτόν τον συλλεκτικό τόμο στη διεύθυνση https://www.kickstarter.com/projects/revdonlewis/rev-dons-super-omnibus-make100

Συνολικά μια συναρπαστική χρονιά και μια συναρπαστική στιγμή για να είσαι ζωντανός! Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί αυτή την περιπέτεια!

Ευλογίες σε όλους,

Donald Lewis-Highcorrell
Πρώτος Ιερέας και Καγκελάριος, Κορρελλιανή Παράδοση
Vox Correllianus, Apu Tanglaw Liwanag, Μέλος Triad Union

Stephanie Leon Neal
Πρώτη Ιέρεια, Κορρελλιανή Παράδοση
Vox Correlliana