fbpx

Η νέα σελίδα στο Βιβλίο της Ζωής

Αγαπημένα μέλη του Όφιου Ερμή,

Κάποιοι βρεθήκατε από την αρχή στο ταξίδι μας αυτό, κάποιοι ήρθατε στην πορεία. Κάποιοι ήρθαν και έκατσαν για λίγο και μετά έφυγαν ενώ άλλοι ξαναγύρισαν και όλα είναι καλά.

Σε ένα ταξίδι συναντάμε πολλές στάσεις και αυτές ανήκουν στα κομμάτια της ψυχής που χρειάζονται χρόνο και ενδελεχή παρατήρηση πριν κάνουν τα επόμενα βήματα τους.

Το δικό μας ταξίδι ως Όφιος Ερμής ξεκινά πολύ πριν την επίσημη σύσταση μας στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. Για την ακρίβεια κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο όταν το 2006 ο ιδρυτής και Επικεφαλής μας ήρθε σε επαφή με την Κορρελλιανή Ιθαγενή Παράδοση (Κ.Ι.Π) μέσω του Ιεροφυλακίου της Ιερής Φλόγας.

Λίγο καιρό μετά, η Κ.Ι.Π. βίωσε ξανά ένα σχίσμα όπου διάφορες κατηγορίες ακούστηκαν και πολλές φήμες είχαν ξεκινήσει. Τότε όπως και μέχρι πρόσφατα, η απόσταση και η έλλειψη αλληλεπίδρασης της έδρας με τους Ναούς της και τα μέλη της εκτός άμεσης επιρροής, δεν είχαν κάποια ουσιαστική αλληλοεπίδραση και έτσι, πολλά από όσα γίνονταν περνούσαν απαρατήρητα.

Ο Επικεφαλής προχώρησε το ταξίδι του, το 2008 είχε ήδη τον βαθμό του Αρχιερέα, είχε θέσει ως Μέντορας στο WSI (Witschschool International) και ήταν έτοιμος να αναλάβει Επικεφαλής της Ιερής Φλόγας που τότε είχε απομακρυνθεί από τις δομές της Κ.Ι.Π. και λεγόταν M.O.R.I.A. υπό τον Επικεφαλής Αλ. Αρ.

Το 2009 έφερε τέτοιες αλλαγές που οδήγησαν στο κλείσιμο της M.O.R.I.A. και στην συνέχιση του ατομικού ταξιδιού αναζήτησης μέχρι το 2011 που οι πρώτοι άνθρωποι με πραγματικό ενδιαφέρον εμφανίστηκαν και άλλοι επανεμφανίστκηκαν. Η Α.Ντ ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στον Τρίτο Βαθμό Ιεροσύνης ενώ από Θεσσαλονίκη άνθρωποι άρχισαν να ζητούν να μάθουν και να εκπαιδευτούν. Η Χ.Α. με τον γιο της Ι.Α.J.R. που τότε ενηλικιωνόταν, η Θ.Σ. που μόλις είχε μπει σε μια νέα φάση στην ζωή της και η δημοσιογράφος Ι.Α.Π. που εργάστηκαν στα μονοπάτια της Ιεροσύνης ενώ καθώς τα χρόνια περνούσαν άτομα όπως η Α.Ντ. αποχώρησαν ενώ άλλα εμφανίστηκαν και αποτέλεσαν πυρήνα όπως ο Κ.Π.Π. , ο Στ. Ντ. και η Y. K. .

Έτσι οδηγούμαστε στο 2017 όπου έχοντας αναθερμάνει τις σχέσεις μας με την Κ.Ι.Π. μάς προτείνεται η δημιουργία ενός Ναού στην Ελλάδα καθώς για περίπου μια δεκαετία δεν υπάρχει παρουσία ενώ υπάρχει ενδιαφέρον.Ταξίδι Wicca Eclectic Coven Σύναξη

Τότε συμφωνήσαμε μετά από συζήτηση και όλα κύλησαν εύκολα και αρμονικά. Τόσο η σύσταση των καταστατικών μας όσο και η δημιουργία της βάσης μας εκδηλώθηκαν με μεγάλη ευκολία και μπορέσαμε να ξεκινήσουμε!

Σκέψεις

Αν ξέραμε πως μετά από σχεδόν 6 χρόνια θα συνέβαιναν τέτοιες καταστάσεις που θα μας οδηγούσαν σε ένα τέτοιο σχίσμα, πάλι τα ίδια θα κάναμε. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε, οι άνθρωποι που γνωρίσαμε και οι δυναμικές που χτίστηκαν, είναι τα μεγαλύτερα οφέλη που μάς εξέλιξαν εν τέλει.

Στην νέα αυτή σελίδα θα θυμόμαστε πάντα τι έχει συμβεί διαβάζοντας εδώ:

https://serpentofhermes.com/correllianarchive/

Ενώ μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου θα αναμένουμε τις απαντήσεις σας για την δική σας πορεία εντός της Εκλεκτικής Σύναξης του Όφιου Ερμή εδώ:

https://serpentofhermes.com/covenpart/

Συμπεράσματα και Ευχαριστίες

Καθώς από 31 Αυγούστου, ο θεσμός των Περιφερειών καταργείται, ο Επικεφαλής μας θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια την Συν-Επικεφαλής Αρχ. Θ.Σ. που μέσα από το ταξίδι αυτό στάθηκε αρωγός και σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια, Σύμβουλος σε κάθε απόφαση και να ενημερώσει πως οι διαπροσωπικές μας σχέσεις δεν επηρεάζονται επειδή οποιοσδήποτε επιλέγει να κινηθεί σε διαφορετική Ατραπό. Μπορεί πλέον να μην είναι μέλος του Όφιου Ερμή αλλά παραμένει Φίλη της Σύναξης και θα έχει ανοιχτή πρόσκληση για όλες τις δράσεις από τον Φλεβάρη που θα έχει ισορροπήσει και συνταχτεί η νέα μας σελίδα.

Κορυφή