Δήλωση σχετικά με τις Αναταραχές

Δήλωση σχετικά με τις Αναταραχές

Δήλωση σχετικά με τις Αναταραχές

Χαιρετισμούς σε όλους,

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε ή εάν, ως Παράδοση, θα κάναμε μια Δήλωση σχετικά με τις Αναταραχές που αυτή την στιγμή πλήττουν τις ΗΠΑ.

Θα μπορούσαμε να σπεύσουμε να βγάλουμε μια δήλωση, αλλά επιλέξαμε να μην το κάνουμε. Δεν αισθανόμαστε πως μια επιπόλαια δήλωση που θα εκφράζουμε μια συμβατική γενικολογία που όλοι θα πουν σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθά. Στην πραγματικότητα, ειλικρινά, πιστεύουμε ότι θα ήταν προσβλητικό για εκείνους που πλήττονται περισσότερο.

Αντ ‘αυτού, θέλαμε να αφιερώσουμε χρόνο και να συμβουλευτούμε τα κορυφαία έγχρωμα μέλη του Ιερατείου μας για το τι θα συνιστούσαν ως το πιο βοηθητικό.

Εξάλλου, αυτό δεν είναι ένα ξαφνικό συμβάν. Ο ρατσισμός είναι ένα μακροχρόνιο, συστημικό πρόβλημα που μας συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Κάνοντας μια υπερβολική δήλωση για να εκφράσουμε ανησυχία προς το παρόν και μετά να αισθανόμαστε ότι έχουμε αντιμετωπίσει τα ζητήματα, όταν απλώς τα σχολιάσαμε, πιστεύουμε ότι είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Έχουμε μιλήσει με μια σείρα από τους πιο διακεκριμένους έγχρωμους Κληρικούς μας, όπως τους Πρώτο Ιερέα Σερ, Phoenix Williams, Αρχ. Aisha Beauchemin, Ιέρεια Σερ Jeanine Keys του Τάγματος της Στρογγυλής Τραπέζης, Ιέρεια Σερ Eboni Nash  του Τάγματος των Paladins, Ιέρεια Terrie Brookins, Ιέρεια Moonraven Iuvantas και Ιέρεια Cher Davis. Νιώθουμε πως καμία δήλωση που θα μπορούσε να κάνει η Παράδοση θα ήταν κατάλληλη χωρίς την καθοδήγηση και τις συμβουλές από τα έγχρωμα μέλη μας που επηρεάζονται περισσότερο από τον συστημικό ρατσισμό και από τα συγκεκριμένα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή.

Η σύσταση που μας δόθηκε δεν ήταν να κάνουμε μια δήλωση απλώς σχετικά με το πού τάσσεται η Παράδοση αυτή τη στιγμή, αλλά για το πού είχαμε ταχθεί πάντοτε, και πού πάντα θα τασσόμαστε: αυτή η Παράδοση πιστεύει έντονα και έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την πίστη μας στην φυλετική ισότητα. Πιστεύουμε στη φυλετική ισότητα 100%, ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία. Η Κορρελλιανή Παράδοση υπήρξε πολυφυλετική από την αρχή της και δεν θα παραιτηθεί ποτέ από το ζήτημα της φυλετικής ισότητας και της αντίθεσης μας προς τον συστημικό ρατσισμό.

Δήλωση σχετικά με τις ΑναταραχέςΟ Πρώτος Ιερέας Σερ Phoenix Williams επεσήμανε ότι αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα στο Κορρελλιανό Μανιφέστο μας, το οποίο είναι προαπαιτούμενο μάθημα για την απόκτηση του Πρώτου Βαθμού, με την ονομασία «Κορρελλιανή Φιλοσοφία», όπου η μελέτη του απαιτείται από όλα τα μέλη του Ιερατείου μας. Κανείς στην Κορρελλιανή Παράδοση δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το πού βρισκόμαστε ως Παράδοση στο θέμα της φυλετικής ισότητας και της αντίθεσης στον συστημικό ρατσισμό και τις καταχρήσεις που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό. Το Κορρελλιανό Μανιφέστο υιοθετήθηκε το 1979 Χ. Κ., αλλά επιβεβαιώνει τις απόψεις που έχουμε από πολύ καιρό πριν και τις οποίες διατηρούμε σταθερές.

Το Μανιφέστο αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα που αφορούν στη σωστή συμπεριφορά και στην καλή διακυβέρνηση. Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι ιδιαίτερως σχετικά με τη σημερινή εποχή:


“4)Το δικαίωμα για ίση συμπεριφορά ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου, φυλής, φήμης ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης που αντίκειται σε νόμους και κοινωνία.”

Δηλαδή: ο συστημικός ρατσισμός είναι απολύτως λαθεμένος και ανήθικος.

“7) Την ανάγκη για νόμους και την αναγκαιότητα διακυβέρνησης 7.1) Με το παραπάνω ως βάση, η οποιαδήποτε διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι προκαττειλλημένη ώστε ορισμένοι πολίτες να εξελίσσονται και άλλοι να διασύρονται..”

Δηλαδή: ο συστημικός ρατσισμός είναι απολύτως λαθεμένος και ανήθικος.

“7.4) Καμία προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε φύλο, φυλή, γενετήσιο ήθος, θεολογία, ιδεολογία, πολιτισμικό υπόβαθρο, προσωπική φήμη, καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές χαρακτηριστικό από μεριάς της Κυβέρνησνης, που να χρησιμοποιείται από αυτή για να κρίνει οποιοδήποτε μέλος της..”

Δηλαδή: ο συστημικός ρατσισμός είναι απολύτως λαθεμένος και ανήθικος.

“16) Δεν πρέπει να επιτρέπεται σε κανένα άτομο να καταπνίξει τα δικαιώματα και τις πεποιθήσεις του, ούτε τα δικαιώματα και τις πεποιθήσεις άλλων, αλλά να υπερασπίσει αυτά τα δικαιώματα και πεποιθήσεις.”

Δηλαδή: ο συστημικός ρατσισμός είναι απολύτως λαθεμένος και ανήθικος.

“17) Ότι εκείνοι που επιδιώκουν να καταπιέζουν έτσι τους άλλους δεν πρέπει να τους επιτρέπεται να το κάνουν απρόσκοπτα.”

Δηλαδή: ο συστημικός ρατσισμός είναι απολύτως λαθεμένος και ανήθικος.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης για αυτό το ζήτημα. Οι απόψεις μπορεί λογικά να διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο είναι καλύτερο να επιδιώκουμε τη φυλετική ισότητα και οι απόψεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι απόψεις εκείνων που πλήττονται περισσότερο, αλλά η δέσμευσή μας ως Παράδοση στη φυλετική ισότητα είναι απόλυτη.

Περαιτέρω συμβουλή δόθηκε:

Επισημάνθηκε ότι επειδή είμαστε ένας φιλανθρωπικός οργανισμός πρέπει να αποφύγουμε την κομματική πολιτική. Ως Ιερατικό Σώμα, μπορούμε να διατηρούμε όποιες κομματικές απόψεις μπορεί να έχουμε στην ιδιωτική μας ζωή, αλλά δεν πρέπει ποτέ να υποστηρίζουμε τα κόμματα ή τους υποψηφίους υπό την ιδιότητά μας ως Ιερείς. Παρακαλώ παραμείνετε προσεκτικοί σε αυτό.
Ωστόσο, η αντίθεση στον ρατσισμό, συστημική ή αλλιώς, δεν είναι κομματικό ζήτημα. Είναι ένα ηθικό ζήτημα. Η φυλετική ισότητα είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και όχι πολιτικής σχέσης. Ενώ μια Εκκλησία όπως η δική μας πρέπει να αποφύγει την κομματική πολιτική, η ηθική είναι απολύτως εντός της σωστής σφαίρας μας ως μέλη του Ιερατείου.

Μας επισημάνθηκε περαιτέρω ότι είμαστε μαγικοί άνθρωποι, με μαγικές δεξιότητες για να βοηθήσουμε να εκδηλωθεί ένας καλύτερος κόσμος. Αυτό δεν αποτελεί υποκατάστατο της επιδίωξης μας για ειρήνη και ισότητα στην καθημερινή ζωή, αλλά είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα σε αυτήν.

Μαγικά μιλώντας, ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία μας είναι η προσευχή και τελετή που τελούνται διεθνώς από όλα τα μέλη της Παράδοσης. Η εκστρατεία της «Προσευχή για την Ειρήνη» μας τονίζει πάντα ότι η Ειρήνη δεν είναι απλώς η απουσία ανοιχτής σύγκρουσης, αλλά μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν χρειάζεται να ζει με φόβο απλά και μόνο για αυτό που είναι. Ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία ανοικτής σύγκρουσης, η Ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Δικαιοσύνη. Η έλλειψη ανοιχτής σύγκρουσης χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι Ειρήνη, είναι απλώς σιωπή. Παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε στην Εκστρατεία της «Προσευχή για την Ειρήνη» για να εργαστείτε μαγικά για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και έναν καλλίτερο Κόσμο.

  • Προσευχόμαστε για ειρήνη
  • Προσευχόμαστε για αγάπη
  • Προσευχόμαστε για σταθερότητα
  • Προσευχόμαστε ώστε η αγάπη να ξεπεράσει τον φόβο
  • Προσευχόμαστε για το έθνος όπου ζούμε
Προσευχόμαστε για τον κόσμο

Τέλος, συζητάμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα μακροπρόθεσμα. Και πάλι, ο συστημικός ρατσισμός και οι καταχρήσεις που συνδέονται με αυτόν δεν είναι κάτι που ξαφνικά εμφανίστηκε. Ο συστηματικός ρατσισμός είναι ένα βαθιά ριζωμένο και μακροπρόθεσμο ζήτημα. Είναι μια γενετική κατάρα που πρέπει να σπάσει. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον εάν δεν αντιμετωπίσουμε τον συστημικό ρατσισμό, αλλά η αντιμετώπισή του απαιτεί απολύτως μακροπρόθεσμη δέσμευση. Η Παράδοση συνεργάζεται με το προαναφερθέν Ιερατείο για να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε καλύτερα τη δέσμευσή μας για φυλετική ισότητα και την αντίθεσή μας στον συστημικό ρατσισμό.

Εάν είστε Κορρελλιανοί, είμαστε σίγουροι ότι συμμερίζεστε αυτήν τη δέσμευση, διαφορετικά δεν θα είχατε επιλέξει αυτήν την Παράδοση.

M. Rev. Donald Lewis-Highcorrell
Πρώτος Ιερέας και Καγκελάριος, Κορρελλιανή Παράδοση
Vox Correllianus, Apu Tanglaw Liwanag, Μέλος του Triad Union

M. Rev. Stephanie Leon Neal
Πρώτη Ιέρεια, Κορρελλιανή Παράδοση
Vox Correlliana

Rt. Rev. Ser Ed Hubbard
Πρώτος Πρεσβύτερος, Κορρελλιανή Παράδοση
Επικεφαλής των Paladin

ΥΓ. Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο κείμενο εδώ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*