fbpx

Ο Όφιος Ερμής

Από τον Ιερέα Σταύρο

Το «Μεσοκαλόκαιρο» πλησιάζει και ο Ήλιος έχει σχεδόν φτάσει στο υψηλότερο σημείο στον ουρανό. Είναι ένα Ηλιακό Sabbath, ιερό για τον Θεό Ήλιο και θεωρείται η κορύφωση της εποχής του Καλοκαιριού. Οπότε είναι συνηθισμένο στη Wicca να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή. Η Ετοιμασία Βωμού για το Litha είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να μάθουμε περισσότερα.

Ετοιμασία Βωμού για το Litha ελλάδα wicca coven

Οι δυνάμεις της Ζωής και του Φωτός βρίσκονται στο ζενίθ τους αλλά παράλληλα υπάρχει και η υπόσχεση της επιστροφής στο Σκοτάδι καθώς η διάρκεια της ημέρας θα αρχίζει να μειώνεται. Γνωστό επίσης και ως Litha, σηματοδοτεί μια περίοδο φυσικής εορτής καθώς οι σοδειές ευλογούνται μέχρι να φτάσει η εποχή του Θερισμού. Ως άνθρωποι, γινόμαστε πιο δεκτικοί και ανοιχτοί στα δώρα που μας προσφέρει το σύμπαν ώστε να υλοποιηθούν στόχοι και επιθυμίες. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να βγούμε έξω και να απολαύσουμε τον ήλιο και τις ενέργειες του. Ένα Sabbath ιδανικό για προστασία, θεραπεία και ενίσχυση της σωματικής ενέργειας.

ΕΠΟΧΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Ετοιμασία Βωμού για το Litha

Το συγκεκριμένο Sabbath, όπως προαναφέρθηκε, είναι αφιερωμένο στον Θεό Ήλιο. Επομένως προτιμώνται ηλιακά χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Είναι μία καλή ευκαιρία κάποιος να δουλέψει Μαγεία Κεριών. Τα κεριά αντανακλούν την δύναμη του Ήλιου και λειτουργούν ως μπαταρίες ώστε να επιφέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Η φωτιά θεωρήθηκε από πολλούς πολιτισμούς ως δώρο από τους Θεούς και γι’ αυτό η πρακτική χρήση της θεωρείται ιερή. Εκτός από τα κεριά, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και το ύφασμα του βωμού στα ίδια χρώματα. Παρόλο που στην σύγχρονη εποχή χρησιμοποιείται για την αισθητική του, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ενέργεια του βωμού. Στα πλαίσια των ενεργειακών κέντρων, το πορτοκαλί και το κίτρινο συνδέονται με το Chakra του Ιερού και με το Ηλιακό Chakra αντίστοιχα. Επομένως είναι ιδανικό να εκτελέσουμε εργασίες που αφορούν θέματα δημιουργικότητας, έμπνευσης και αυτοεκτίμησης.

ΒΟΤΑΝΑ, ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ & ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ
Ετοιμασία Βωμού για το Litha

Αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν τα βότανα δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Η θεραπευτική τους δύναμη ήταν αδιαμφισβήτητη και άμεσα συνδεδεμένη με θρησκευτικές παραδόσεις. Υπάρχει πλούσια ποικιλία βοτάνων που σχετίζεται με το Litha με το πιο ευρέως διαδεδομένο το βαλσαμόχορτο με τα χρυσοκίτρινα άνθη του. Θεωρείται ένα θαυματουργό βότανο που χαρίζει αφθονία, δύναμη και χαρά. Επίσης, άλλα σημαντικά βότανα που χρησιμοποιούνται σε τελετές Litha είναι: χαμομήλι, λεβάντα, αχιλλεία, αρτεμισία, τριαντάφυλλο και φρέσκο φασκόμηλο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα.

Εκτός από τα φυτικά τμήματα ενθαρρύνεται επίσης και η χρήση αρωματοθεραπείας. Πρόκειται για μία απλή μορφή μαγείας η οποία προγραμματίζει την προσωπική μας ενέργεια μέσω της εισπνοής του αρώματος. Συνήθως προτιμώνται αιθέρια έλαια με πικάντικα αρώματα όπως γαρίφαλο, πιπερόριζα, κανέλα, κέδρος, σανταλόξυλο, δενδρολίβανο και καλέντουλα.

Ο πλούτος του φυτικού βασιλείου μπορεί να συνδυαστεί με τον κόσμο των ορυκτών. Κάθε κρύσταλλος ηχεί και πάλλεται σε μία συγκεκριμένη δόνηση και μπορεί να ενισχύσει και να χρωματίσει την ενέργεια. Κιτρίνης και μάτι τίγρης είναι κατάλληλοι για εργασίες αφθονίας και αυτοεκτίμησης. Η αχιλλεία μπορεί να συνδυαστεί με αμέθυστο για θέματα αγάπης ενώ το δενδρολίβανο με χαλαζία για να επιφέρει όλες τις θετικές αλλαγές. Η λεβάντα με τον φθορίτη αφορά σε εργασίες θεραπείας και υγείας. Ο πράσινος αβεντουρίνης διεγείρει την δημιουργικότητα και φέρνει τύχη, προστασία και αφθονία. Φυσικά υπάρχουν αμέτρητοι μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να πειραματιστούμε και να βρούμε την κατάλληλη για εμάς.

ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ LITHA
Ετοιμασία Βωμού για το Litha

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ: Ένα καλοκαιρινό φυτό γνωστό ως «Ήλιος» το οποίο αναπτύσσεται ακολουθώντας την πορεία του Ήλιου.
ΜΑΤΙ: Ο Ήλιος θεωρείται ως το μεγάλο μάτι του ουρανού καθώς παρατηρεί όλη τη Γη και με το φως του φωτίζει τα πάντα. Χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό μέσα στο σπίτι και στις πόρτες.
ΧΡΥΣΟΣ: Το ηλιακό μέταλλο λόγω του χρώματος και της λάμψης του.
ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΙ: Λόγω του γεωμετρικού σχήματος θεωρείται ίσως το πιο βασικό και απλό σύμβολο του Ήλιου. ΤΡΟΧΟΣ: Εμπνευσμένο από το Ευαγγέλιο των Μαγισσών, ο Τροχός της Μοίρας. Η Θεά περιστρέφει το νήμα και ο Θεός περιστρέφει τον Τροχό συμβολίζοντας και την κίνηση του Ήλιου.
ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ: Ένα ιερό δέντρο που συνδέεται με την ηλιακή ενέργεια.

Η ετοιμασία Βωμού για το Litha είναι όμορφη και βασική καθώς δρα ως κλειδί. Εσείς πως επιλέγετε να διακοσμήσετε τον βωμό μας την ημέρα αυτή; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Βωμό και τον τροχό της ζωής; Ρωτήστε μας για τα μαθήματά μας εδώ ή διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΠΗΓΕΣ:
  • CUNNINGHAM SCOTT (2005) – “Μαγική Αρωματοθεραπεία”, Εκδόσεις ΑΛΚΥΩΝ
  • Anna Franklin (2002) – “Midsummer: Magical Celebrations of the Summer Solstice”
  • Judy Ann Nock (2002) – “The provenance press guide of the Wiccan Year”
  • https://www.learnreligions.com/setting-up-your-litha-altar-2562243

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *