Θεραπευτικά Δέντρα για την αυλή σας

Θεραπευτικά Δέντρα για την αυλή σας

Θεραπευτικά Δέντρα για την αυλή σας

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca ελλάδα αθήνα θεσσαλονίκηΤα δέντρα ανέκαθεν έκρυβαν ισχυρή και μοναδική ενέργεια η οποία διαφέρει από δέντρο σε δέντρο. Αποτελούν σύμβολα πνευματικότητας και αντιπροσωπεύουν την σύνδεση μας με τη Ζωή. Στέκονται όρθια όπως εμείς, οι κορμοί τους είναι σαν το σώμα μας, τα κλαδιά τους σαν τα χέρια και οι ρίζες τους σαν τα πόδια μας. Βρίσκονται συνεχώς σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον καθώς χρειάζονται νερό, ήλιο, αέρα και χώμα για να αναπτυχθούν. οπότε γιατί να μην δούμε τα Θεραπευτικά Δέντρα για την αυλή σας;

Όπως διδάσκει και η Κέλτικη Παράδοση, αποτελούν γέφυρα μεταξύ Γης και Ουρανού και αντικατοπτρίζουν το μοτίβο πνευματικής μας συνειδητοποίησης. Κρύβουν τεράστια γνώση και σοφία με την οποία μπορούμε να συντονιστούμε για θεραπεία και ολίσθηση συνειδητότητας.
Οι φαρμακευτικές τους ιδιότητες είναι πολύτιμες και εύκολα αξιοποιήσιμες. Πολλά κοινά δέντρα μπορούν να καλλιεργηθούν στην αυλή και επομένως να αναπτύξουμε το δικό μας φυσικό φαρμακείο. Οι φαρμακευτικοί παράγοντες που κρύβονται στα φύλλα, στις ρίζες ακόμα και στο φλοιό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπείες κοινών παθήσεων.

7 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ:

1. ΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca ελλάδα αθήνα θεσσαλονίκηΣε πολλές παραδόσεις ανά τους αιώνες η Μηλιά συνδέεται με την Καλή Υγεία και τη Γνώση. Εξαιρετική για αποτοξίνωση και αποβολής αρνητικής ενέργειας. Σύμβολο ομορφιάς και αγάπης. Ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) και φτάνει μέχρι τα 12 μέτρα ύψος. Ανθίζει την άνοιξη με άσπρα άνθη και τα φρούτα ωριμάζουν το φθινόπωρο.

Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο φλοιός του δέντρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ενός τσαγιού που δρα ως τονωτικό για την λειτουργία του σώματος. Το συγκεκριμένο αφέψημα έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ειδικά για θέματα πεπτικού και δυσκοιλιότητας. Επίσης, βοηθά το σάκχαρο και είναι τροφή κατάλληλη για αδυνάτισμα. Ο χυμός του μήλου, ο οποίος περιέχει  ελάχιστη πηκτίνη δεν μειώνει την χοληστερίνη και την πίεση, ούτε σταθεροποιεί το σάκχαρο.

Τα μήλα είναι ιερά για πολλές θεές όπως η Αφροδίτη, η Φρέγια, η Έρις και μέσα από διάφορες λαογραφίες, τα μήλα συνδέονται με την αγάπη, την πιστότητα, τη γονιμότητα, το γάμο, την ομορφιά και την αθανασία.

2. ΠΕΥΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca ελλάδα

Tο πεύκο ανήκει στην οικογένεια των Πευκοειδών. Αναπτύσσεται ακόμη και σε φτωχά εδάφη, σε ηλιόλουστες θέσεις. Το ύψος του κυμαίνεται από 20 έως 40 μέτρα. Εκτός από καταφύγιο, προσφέρουν τροφή και φάρμακά.

Με τη σωστή δοσολογία από πευκοβελόνες μπορούμε να φτιάξουμε τσάι πλούσιο σε βιταμίνη Α και C. Το πεύκο έχει αντισηπτικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές και τονωτικές ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο του πεύκου χρησιμοποιείται στην Αρωματοθεραπεία λόγω των ισχυρών αντισηπτικών ιδιοτήτων για πολλές αναπνευστικές διαταραχές. Συνδυάζεται ιδανικά και με έλαιο ευκαλύπτου για ρινική απόφραξη. Αφέψημα από κώνους και βελόνες μπορεί να αξιοποιηθεί σε θεραπευτικά λουτρά για δερματικά και μυϊκά θέματα.

Κατά την Ελληνική Μυθολογία, το Πεύκο ήταν το αγαπημένο δέντρο της Ρέας, κόρης του Ουρανού και της Γης γιατί συμβόλιζε το σύνδεσμο μεταξύ του Ουρανού και της Γη. Αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, την αθανασία και τη δύναμη και χρησιμοποιούταν σε εργασίες ευημερίας και θεραπείας.

3. ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca αθήνα θεσσαλονίκη

Βελανιδιά είναι γένος φυτών της οικογένειας των Φηγοειδών (Fagaceae). Είναι ημιαειθαλές δέντρο το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι 25 μέτρα ύψος. Ανθίζει τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η Φλούδα από κλαδιά συνήθως συλλέγεται τον Μάιο ενώ τα βελανίδια τον Οκτώβριο.

Οι ιθαγενείς στην Αμερική τη χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του πρηξίματος, των όγκων, της αιμορραγίας και της δυσεντερίας ενώ οι Ευρωπαίοι βοτανολόγοι τη χρησιμοποιούν ως διουρητικό καθώς και ως αντίδοτο στη δηλητηρίαση. Το αφέψημα της φλούδας της βελανιδιάς είναι κατάλληλο για γαργάρες σε αμυγδαλίτιδα και στοματίτιδα. Ο ξηρός εσωτερικός φλοιός επίσης μπορεί να μετατραπεί σε λεπτή σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ρινορραγίας. Το έλαιο Βελανιδιάς είναι αποτελεσματικό και για την περιποίηση του προσώπου και φροντίδα των μαλλιών.

Πολλές παραδόσεις όπως ο Δρυϊδισμός θεωρούν τη βελανιδιά ως ιερό δέντρο και  συνδέεται με την εποχή της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Θεωρείται σύμβολο δύναμης, γονιμότητας, υγείας, θεραπείας και καλής τύχης.

4. ΚΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca θεσσαλονίκη

Ο Kέδρος  είναι κωνοφόρο αειθαλές δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Πευκοειδών (Pinaceae). Είναι ένα ισχυρό θεραπευτικό δέντρο που αναφέρεται επίσης ως «Δέντρο της Ζωής».

Έχει αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες λόγω του ελαίου που περιέχουν οι καρποί. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία πυρετού, κρυολογήματος στο στήθος και γρίπης. Το ίδιο ισχύει και για την χρήση τους σε μπάνιο και σε αφέψημα. Ως θυμίαμα, ο κέδρος λέγεται ότι βοηθά στην εναρμόνιση των συναισθημάτων και στην εκκαθάριση του νου.

5. ΣΗΜΥΔΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ wicca ελλάδα αθήνα θεσσαλονίκη

Η σημύδα είναι φυλλοβόλο δέντρο που φτάνει σε ύψος 20 μέτρων και ανήκει στην Οικογένεια των Σημυδοειδών (Betulaceae). Ένα κομψό και γεμάτο χάρη δέντρο που έχει λεπτά, ντελικάτα κλαδιά και φύλλα που κινούνται εύκολα στον άνεμο.

Δρα ως διουρητικό, αντισηπτικό και τονωτικό. Τα φύλλα της σημύδας παράγουν ένα αποτελεσματικό ίαμα για την κυστίτιδα και άλλες φλεγμονές και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ο φλοιός του φυτού ενεργοποιεί την πέψη και είναι αντιπυρετικός. Το εκχύλισμα του φλοιού της σημύδας είναι ικανό να σταματήσει την ανάπτυξη τόσο των καρκινικών κυττάρων του δέρματος όσο και του τραχήλου της μήτρας. Η σημύδα είναι εξαιρετικά κατάλληλη και στις δερματικές παθήσεις. Ο χυμός της σημύδας είναι ελαφρώς αφρώδες υγρό που έχει επίσης αποτοξινωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται και κατά της αρθρίτιδας.

Ενεργειακά, η δύναμη αυτού του δέντρου μπορεί να μας βοηθήσει με καταλήξεις. Η σημύδα θα μας υποστηρίξει στην ολοκλήρωση παλαιών μοτίβων και στην αποβολή αρνητικών επιρροών. Ένα ιδιαίτερα θεραπευτικό δέντρο που δίνει τη δυνατότητα να βιώσουμε την ομορφιά και τη γαλήνη.

6. ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

 wicca ελλάδα αθήνα θεσσαλονίκη

Η φλαμουριά είναι πολύ γνωστό φυλλοβόλο δένδρο της οικογένειας Τιλιοειδών. Είναι δένδρο με κορμό ευθύ, με καστανό φλοιό, φύλλα σε σχήμα καρδιάς και ταξιανθίες κίτρινες ανορθωμένες που εμφανίζονται τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού.

Οι ρίζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία εγκαυμάτων και το τσάι για τη θεραπεία πονοκεφάλων. Επιπλέον, τις χρησιμοποίησαν για σπασμούς, βήχα, γενικό πόνο και επιληψία. Θεωρείται μαλακτικό του στομάχου και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθά στη πρόληψη των καρδιοπαθειών και στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Η φλαμουριά συμβολίζει τη δύναμη, δίνει την αίσθηση της αρμονίας, προάγει την ασφάλεια και την ευελιξία.

7. ΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ

wicca ελλάδα αθήνα θεσσαλονίκη

Από τα Θεραπευτικά Δέντρα για την αυλή σας, επιλέγουμε να κλείσουμε με την Ελιά.

Η ελιά ή το ελαιόδενδρο είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae). Ο καρπός του ονομάζεται επίσης ελιά και από αυτόν παράγεται το ελαιόλαδο. Η ελιά υπήρξε ιερό σύμβολο της θεάς Αθηνάς.

Τα φύλλα της ελιάς βοηθούν στη μείωση της πίεσης του αίματος και συμβάλλουν στην καλή κατάσταση του κυκλοφορικού. Έχει διουρητικές ιδιότητες και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ρευματισμούς, την αρθρίτιδα και για τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Τα φύλλα ελιάς έχουν αντιβιοτικές, αντιϊκές, και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή καλλυντικών, σαπουνιών και ως βάση για τη διάλυση αιθέριων ελαίων.

Τα φύλλα ελιάς τα χρησιμοποιούσαν ως σύμβουλο καλής τύχης. Επίσης, χρησιμοποιήσαν ελιές και ελαιόλαδο ως προσφορές στους Θεούς και στους προγόνους.

Είδαμε τα Θεραπευτικα Δεντρα για την αυλη σας αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη χρήση των βοτάνων και των ελαίων, μπορεί να ενδιαφέρεστε για τα μαθήματα που πραγματοποιούμε ή μπορεί να ενδιαφέρεστε για την μαγική τους χρήση και ίσως σας ενδιαφέρει το μονοπάτι της Ιεροσύνης. Για οτιδήποτε όμως, μπορείτε να μας ρωτήσετε.

ΠΗΓΕΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*