Προτεινόμενα Βιβλία σχετικά με τη Wicca

Προτεινόμενα Βιβλία σχετικά με τη Wicca

«Ποια είναι τα προτεινόμενα Βιβλία σχετικά με τη Wicca;», μας ρωτάτε «Είναι τόσα πολλά τα βιβλία εκεί έξω..». Πράγματι, το να βρει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην αρχή του, τα κατάλληλα βιβλία μπορεί να είναι δύσκολο. Καθένας θα προτείνει βάσει προσωπικής εμπειρίας και προσέγγισης.

Υπάρχουν ορισμένα βιβλία που οι απόψεις συγκλίνουν όμως και παρακάτω θα σας παραθέσουμε αυτούς τους τίτλους:

«Gardner, Gerald: Witchcraft Today» (1954)

Θεωρείται το πρώτο βιβλίο που εξέφρασε τις αρχές τις Wica και μίλησε για ένα θέμα ταμπού για την εποχή. Ο Gerald B. Gardner (1884-1964) θεωρείται ως ο Πατέρας της Σύγχρονης Wicca. Ο ίδιος έγραψε πολλά βιβλία που όριζαν τις μαγικές εργασίες τόσο στην Τέχνη της Μαγείας όσο και στα παγανιστικά τελετουργικά. Συνοδευτικό βιβλίο είναι και το «The Meaning of Witchcraft» (1959).

Προτεινόμενα Βιβλία; Gardner, Gerald; Wicca Ελλάδα
ελλάδα wicca coven

«Doreen Valiente: Natural Magic» (1975)

Ίσως σηματοδοτεί το πέρασμα από τη Wica στη Wicca. (Για όσους δεν γνωρίζουν το πρώτο διαβάζεται «Βίκα» ενώ το δεύτερο «Γουίκα».) Ένα βιβλίο που προσεγγίζει την Θρησκεία της Wicca μέσα από τη φύση, πιο γυμνή από τις τελετουργίες του Gardner. Η D. Valiente θεωρείται η Μητέρα της Wicca και είναι μέσω της προσφοράς της που υπήρξε η ανάπτυξη και μεγάλη διάδοση της. Έδειξε ένα μονοπάτι που μπορούν όλοι να ακολουθήσουν και έτσι επηρέασε τα έργα όσων ακολούθησαν.

Προτεινόμενα Βιβλία; Dorreen Valiente; Wicca Ελλάδα

«Buckland, Raymond: Complete Book of Witchcraft» (1986)

Στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το πιο γνωστό βιβλίο για τη Wicca. Όσοι άρχισαν να ψάχνουν στις αρχές του 21ου αιώνα, στα βιβλιοπωλεία το έβρισκαν ως το «Μπλε Βιβλίο» ή τον Πλήρη οδηγό Μαγείας. Ο R. Buckland ήταν ο πρώτος που μίλησε για την αυταφιέρωση. Μια διαδικασία αρκετά συχνή στους Εκλεκτικούς Wiccans αλλά και σε μέλη της Κορρελλινής Παράδοσης της Wicca που μπορούν να κάνουν ένα είδος αυτομύησης όταν απέχουν πολύ από κάποιο Ναό.

«Scott Cunningham: Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner» (1993)

Άλλο ένα βιβλίο που είναι γνωστό από το χρώμα του. Το πράσινο βιβλίο της Wicca του Scott Cunningham. Θεωρείται ακόμα και σήμερα ένας από τους καλύτερους οδηγούς για τους Εκλετικούς Wiccans καθώς δίνει βήμα-βήμα όλες τις οδηγίες που χρειάζεται ένας αρχάριος.

«Farrar, Janet & Stewart: Α Witches’ Bible» (1996)

Θα μπορούσε να είναι μια πιο σύγχρονη έκδοση του βιβλίου του R. Buckland καθώς στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς του καταφέρνουν κάτι που έμοιαζε δύσκολο! Οι Farrrars καταφέρουν να αποδώσουν πιο απλά και πιο συμπυκνωμένα πολλές έννοιες που αφορούν στη Wicca με μια ορολογία πιο κατανοητοί για τους αρχάριους.

«Donald Lewis-Highcorrell: First Degree Lessons in the Correllian Tradition» 2008

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την εκπαίδευση Ιερέων τέλη του 1980. Η νέα έκδοση είναι του 2008 και είναι αυτή που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη. Στο βιβλίο αυτό, ο Επικεφαλής της Κορρελλιανής Παράδοσης, μέσα από 12 απλά μαθήματα, εισάγει τον δόκιμο σε ένα ταξίδι πραγμάτωσης. Γνωρίζει τον Κύκλο και τις αντιστοιχίες που διέπουν τη Φύση ενώ γνωρίζει παράλληλα τους Θεούς και τις Θεές. Συναντά τη Σκιά και τον Ανώτερο Εαυτό του για να μπορέσει να γνωρίσει το Θείο μέσα του.

ελλάδα wicca coven don lewis

Το Βιβλίο του Πρώτου Βαθμού διδάσκεται μεταφρασμένο από τον Όφιο Ερμή.

Σίγουρα μπορούμε να βρούμε πολλά άλλα ακόμα ως Προτεινόμενα Βιβλία σχετικά με τη Wicca αλλά το να γεμίζουμε λίστες που θα μπερδέψουν τον Νέο Αναζητητή, δεν οφελεί ποτέ.

Ρωτήστε μας και ελάτε να μας γνωρίσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*