Εορτασμός Πανσελήνου Ιουλίου

Εορτασμός Πανσελήνου Ιουνίου

εορτασμος πανσεληνου ιουλιου esbat wicca correllian tradition

Κάθε μήνα στην Πανσέληνο μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την Μητέρα και όλα όσα μας προσφέρει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη μας.

Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να μαζευτούμε και να βιώσουμε όλοι μαζί τις ενέργειές της.

Η Πανσέληνος Ιουλίου, γνωστή ως Buck Moon ή Φεγγάρι του Ελαφιού, επειδή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη αυτή τη περίοδο. Τα ελάφια ρίχνουν και ξαναβγάζουν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο καθώς περνούν τα χρόνια. Φέτος, το Φεγγάρι του Ελαφιού θα συμβεί στις 3 Ιουλίου και συμπίπτει με το ζώδιο του Αιγόκερου. Είναι μια Πανσέληνος ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας και να εργαστούμε επιμελώς για την επίτευξή τους. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί ένα αίσθημα αποφασιστικότητας και προσαρμοστικότητας, καθώς και την προθυμία να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στο μονοπάτι μας.

Σε πνευματικό επίπεδο, η Πανσέληνος στον Αιγόκερω μας καλεί να συνδεθούμε με την εσωτερική μας δύναμη και να υιοθετήσουμε μια πιο δομημένη προσέγγιση στις πνευματικές μας πρακτικές. Μας προτρέπει να αξιολογήσουμε το πνευματικό μας ταξίδι, να θέσουμε την πρόθεσή μας για ανάπτυξη και να δεσμευτούμε στα απαραίτητα βήματα για να εκδηλώσουμε τις πνευματικές μας φιλοδοξίες στο φυσικό πεδίο.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, αυτή η Πανσέληνος μας ωθεί να αξιολογήσουμε τις φιλοδοξίες μας, τους επαγγελματικούς μας στόχους και τους κοινωνικούς μας ρόλους. Μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε τη σχέση μας με την εξουσία, τις δομές και τις παραδόσεις και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές για να ευθυγραμμιστούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό. Μπορεί να είναι μια περίοδος αυτοκριτικής, ενδοσκόπησης και επαναξιολόγησης των προτεραιοτήτων μας, διασφαλίζοντας ότι ευθυγραμμίζονται με τις πραγματικές αξίες και τον σκοπό μας.

Επίσης, η Πανσέληνος στον Αιγόκερω μας προσφέρει ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη αυτοπειθαρχία και καλλιέργεια της προσαρμοστικότητας. Μας βοηθά στο να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας, να αγκαλιάσουμε την υπευθυνότητα και να βρούμε την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματικών μας επιδιώξεων και της προσωπικής μας ευημερίας.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 21.00, θα βρεθούμε, είτε δια ζώσης στην έδρα του Ναού είτε online μέσω zoom, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Θα αναμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας μέχρι το Σάββατο 1 Ιουλίου.

Το event αφορά τα μέλη της Περιφέρειας Α.