Βασική Δομή & Ενδυμασία

Βασική Δομή & Ενδυμασία

Πολλές φορές όταν εισέρχονται νέα μέλη στο Ναό προκύπτουν ερωτήματα όπως: «τι θέση έχω;», «τι είναι ο Εξωτερικός Κύκλος;», «γιατί κάποιοι φοράνε πράσινα, λευκά και άλλοι μωβ γύρω από τον λαιμό τους;» και αρκετές άλλες ερωτήσεις που προκαλούν μια σύγχυση. Για αυτό, με το παρόν άρθρο εξετάζουμε Βασική Δομή & Ενδυμασία.

Ασφαλώς όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντώνται σε μαθήματα όπως:«Η Κορρελλιανή Δομή» και «Τα Διάσημα της Κορρελλιανής Παράδοσης». Όμως όσοι δεν είναι μέλη και ενδιαφέρονται πως θα μάθουν;

Δομή

Ο Ναός ακολουθεί την Κορρελλιανή Δομή και διαχωρίζει τα μέλη σε 2 βασικές κατηγορίες:· Εξωτερικός και· Εσωτερικός Κύκλος.

Ο Εσωτερικός Κύκλος περιλαμβάνει όλα τα μυημένα μέλη του Ναού που έχουν αναγνωριστεί από την Κορρελλιανή Παράδοση. Τα μέλη του Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού φοράνε μαύρη εσθήτα, μωβ άμφειο, το σύμβολο της Κορρελλιανής Παράδοσης και το/τα σύμβολο/α του/των Βαθμού/ων τους.

Ο Εξωτερικός Κύκλος έχει κάποιες διακυμάνσεις:

  • Φίλος/η του Ναού
  • Μέλος του Εξωτερικού Κύκλου του Ναού
  • Αφιερωμένος/η

Φίλοι του Ναού είναι όσοι έχουν συμπληρώσει την Αίτηση Εισδοχής και έχουν γίνει αποδεκτοί κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες του Ναού που αφορούν στον Εξωτερικό Κύκλο εκτός από το δικαίωμα έναρξης μαθημάτων Ιεροσύνης.

Μέλη του Εξ. Κύκλου του Ναού είναι όσοι έχουν συμπληρώσει την αίτηση για τον Εξ. Κύκλο της Κορρελλιανής Παράδοσης, έχουν αποστείλει την αίτηση αυτή στο Ναό μας. Η αίτηση έχει εγκριθεί από την Παράδοση και έχουν αριθμό αναγνώρισης από αυτή.

Αφιερωμένοι είναι τα μέλη του Εξ. Κύκλου του Ναού που λαμβάνουν μαθήματα Ιεροσύνης. Για να μπορέσουν να ξεκινήσουν θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις:

  • ελάχιστη παραμονή 3 μηνών από την ημέρα εισδοχής τους
  • παρακολούθηση τουλάχιστον μιας τελετής του Ναού
  • αιτηση για ιερατική εκπαίδευση και αυτη να εχει γινει δεκτη
Βασική Δομή & Ενδυμασία ελλάδα wicca coven
Ενδυμασία Εξ. Κύκλου

Οι Φίλοι του Ναού δεν έχουν κάποια ειδική ενδυμασία. Τα Μέλη του Εξ. Κύκλου του Ναού φέρουν γκρι-ανθρακί εσθήτα ή φόρεμα (για τις γυναίκες) με πράσινο άμφειο, σύμβολο της Κορρελλιανής Παράδοσης και σύμβολο του Εξωτερικού Κύκλου της Παράδοσης.

Οι Αφιερωμένοι φέρουν γκρι-ασημί εσθήτα ή φόρεμα (για τις γυναίκες) με λευκό άμφειο, σύμβολο της Κορρελλιανής Παράδοσης και σύμβολο του Εξωτερικού Κύκλου της Παράδοσης.

Διαδικασία Εισδοχής

Ωραία τα είπαμε για Βασική Δομή & Ενδυμασία, όμως μπορεί κάποιος να ενταχθεί; Για αρχή, θα πρέπει να έχει διαβάσει τα άρθρα του Καταστατικού για να καταλάβει τι πρεσβεύουμε. Εν συνεχεία, το πως λειτουργούμε ως Ναός και ως μέλη της Κορρελλιανής Παράδοσης.

Αν έχει απορίες, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για διευκρινήσεις. Αν δεν έχει απορίες και επιθυμεί να ξεκινήσει τη διαδικασία εισδοχής, θα πρέπει να μας αποστείλει την αίτηση συμμετοχής.

Μετά την όποια επικοινωνία, αφού ληφθεί η αίτηση ξεκινά η διαδικασία ένταξης όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις εφόσον κριθεί απαραίτητο που αφορούν στην αίτηση που έχουμε λάβει.

Η διαδικασία ισχύει για όλες τις περιπτώσεις υποψήφιων και ενδιαφερόμενων και ουδεμία παρέκκλιση υπάρχει.

Να’στε ευλογημένοι,
Οι Αρχιερείς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*