Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο αυτόν το μαγικό…

Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο αυτόν το μαγικό…

Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο αυτόν το μαγικό…

Όμορφα πράγματα γίνονται στον Ναό μας για ακόμα μια φορά!

Μπορεί τελετές να μην γίνονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όμως συνεχίζουμε να συναντιόμαστε κάπου στον κυβερνοχώρο κάνοντας πράγματα που γεμίζουν την ψυχή.Στην πρόσφατη μας ηλεκτρονική συνάντηση κουλουριαστήκαμε σε αναπαυτικές πολυθρόνες, πήραμε ανά χείρας τις κούπες με τα ροφήματά μας και κάναμε παρέα ένα ταξίδι όχι καβάλα σε σκουπόξυλα, αλλά σε λέξεις και εικόνες ιστοριών και παραμυθιών. Κλασσικοί, αλλά και σύγχρονοι, Έλληνες αλλά και ξένοι συγγραφείς μάς οδήγησαν σε ένα μαγευτικό μονοπάτι από το Samhain ως το Yule.

Μια φορά και έναν καιρό, οι μαγικές ιστορίες και οι μύθοι αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος της παγανιστικής παράδοσης, φέρνοντάς μας σε επαφή με τα αρχέτυπα και τις θεϊκές ουσίες του κόσμου. Και όντως έλαβε χώρα κάτι πραγματικά μαγικό! Όσοι ανέλαβαν να δώσουν υπόσταση στις ιστορίες αυτές με τη φωνή τους μεταμορφώθηκαν για λίγο μπροστά στις οθόνες μας σε κάτι… άλλο, παραμυθένιο! Και όλοι οι συμμετέχοντες κοινωνήσαμε αυτή την κατάθεση ψυχής. Και ίσως αυτό να είναι και βάση της μαγείας και της τελετουργίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους: Έρικ Σμυρναίο και Δήμητρα Μπενίση που μας έδωσαν την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τις υπέροχες ιστορίες τους!Μια φορά

Έρικ Σμυρναίος – Περιοδικό Περί Ου Μια φοράΟ Έρικ Σμυρναίος είναι κατά το ήμισυ Έλληνας και κατά το ήμισυ Φινλανδός, και γεννήθηκε στην Αγγλία το 1970, όπου και σπούδασε Νομικά. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου, στον ελεύθερο χρόνο του, αρέσκεται να γράφει διηγήματα και μυθιστορήματα που κινούνται στο χώρο του φανταστικού, όπως και σχετικές έρευνες. Παρά το ότι η μητρική του γλώσσα δεν είναι τα ελληνικά, τα έργα του είναι γραμμένα σε αυτήν τη γλώσσα, την οποία ο ίδιος θεωρεί “την τελειοτέρα όλων των γλωσσών”. Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ: (2019) Τα μυστικά της Λέσχης των Ξωτικών, Locus 7 – Άλλωστε (2018) “Και ζησαν αυτοί καλά”, Εκδόσεις Locus 7 – Άλλωστε (2017) Χαστουριτσάκι Gate, Locus 7 – Άλλωστε (2016) Κθούλου… Φτουνγκ!, Locus 7 – Άλλωστε (2014) “Δεσμοί Αίματος”, Εκδόσεις Locus 7 – Αλλωστε (2013) Η κυρά της πόλης, Locus 7 – Άλλωστε.

Μια φορά δήμητρα μπενίσηΓεννημένη στην Αθήνα, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας, παίζοντας και διοργανώνοντας παραστάσεις με παραμύθια μαζί με άλλα συνομήλικα παιδάκια. Αγαπούσε τα παραμύθια με τις καλές μάγισσες και τους καλούς δράκους, αλλά αφού δεν υπήρχαν πολλά τέτοια αποφάσισε να αρχίσει να γράφει εκείνη. Συνεχίζει να γράφει πάντα. Ιστορίες μικρές ή μεγαλύτερες. Το Έπος της Έρενυξ παραμένει ως τώρα ο μεγάλος στόχος ζωής της. Το υλικό που έχει προς έκδοση παίρνει μορφή και γίνεται βιβλία. Μπορείτε να τα απολαύσετε από τις εκδόσεις «Άλλωστε». Παράλληλα κατασκευάζει μικρά και μεγάλα αντικείμενα με υλικά που αγαπά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*