Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο αυτόν το μαγικό…

Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο αυτόν το μαγικό…

Όμορφα πράγματα γίνονται στον Ναό μας!

Μπορεί τελετές να μην γίνονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί, όμως συνεχίζουμε να συναντιόμαστε κάπου στον κυβερνοχώρο κάνοντας πράγματα που γεμίζουν την ψυχή.Στην πρόσφατη μας ηλεκτρονική συνάντηση κουλουριαστήκαμε σε αναπαυτικές πολυθρόνες, πήραμε ανά χείρας τις κούπες με τα ροφήματά μας και κάναμε παρέα ένα ταξίδι όχι καβάλα σε σκουπόξυλα, αλλά σε λέξεις και εικόνες ιστοριών και παραμυθιών. Κλασσικοί, αλλά και σύγχρονοι, Έλληνες αλλά και ξένοι συγγραφείς μάς οδήγησαν σε ένα μαγευτικό μονοπάτι από το Samhain ως το Yule.

Οι μαγικές ιστορίες και οι μύθοι αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστο μέρος της παγανιστικής παράδοσης, φέρνοντάς μας σε επαφή με τα αρχέτυπα και τις θεϊκές ουσίες του κόσμου. Και όντως έλαβε χώρα κάτι πραγματικά μαγικό! Όσοι ανέλαβαν να δώσουν υπόσταση στις ιστορίες αυτές με τη φωνή τους μεταμορφώθηκαν για λίγο μπροστά στις οθόνες μας σε κάτι …άλλο, παραμυθένιο! Και όλοι οι συμμετέχοντες κοινωνήσαμε αυτή την κατάθεση ψυχής. Και ίσως αυτό να είναι και βάση της μαγείας και της τελετουργίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους: Έρικ Σμυρναίο και Δήμητρα Μπενίση που μας έδωσαν την άδεια να χρησιμοποιήσουμε τις υπέροχες ιστορίες τους!

Wicca Ελλάδα Αθήνα Θεσσαλονικη
zoom magic συναντήσεις ΕΡΙΚ ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΝΙΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*