Θάνατος στη Wicca

Θάνατος στη Wicca

Ο θάνατος και ο κύκλος της ζωής στη Wicca

wicca αλλαγές θάνατος τέμπη ατυχήματα αλλαγή αθήνα θεσσαλονίκη μαγεία προσευχήΗ Wicca είναι μια σύγχρονη παγανιστική θρησκεία που δίνει έμφαση στη λατρεία της φύσης και στην άσκηση της μαγείας. Ένα από τα κεντρικά δόγματα της Wicca είναι η πίστη σε ένα κυκλικό πρότυπο ζωής, θανάτου και αναγέννησης, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τον Τροχό του Έτους. Αυτός ο κύκλος πιστεύεται ότι είναι ένα φυσικό μέρος του σύμπαντος και γιορτάζεται σε διάφορες διακοπές και τελετουργίες της Wicca.

Ο Θάνατος στη Wicca θεωρείται ως ένα φυσικό μέρος αυτού του κύκλου, παρά ως κάτι που πρέπει να φοβόμαστε ή να αποφεύγουμε. Πολλοί ακόλουθοι της Wicca πιστεύουν ότι η ψυχή ή το πνεύμα ενός ατόμου συνεχίζει μετά το θάνατο και μπορεί να περάσει από μια περίοδο ανάπαυσης, περισυλλογής και πνευματικής ανάπτυξης πριν αναγεννηθεί σε ένα νέο σώμα.

Ενώ συγκεκριμένες πεποιθήσεις σχετικά με τη μετά θάνατον ζωή και τη μετενσάρκωση μπορεί να διαφέρουν μεταξύ ξεχωριστών Παραδόσεων της Wicca, υπάρχουν μερικά κοινά θέματα που συναντώνται ευρέως. Για παράδειγμα, πολλοί ακόλουθοι της Wicca πιστεύουν ότι η ψυχή μπορεί να μετενσαρκωθεί πολλές φορές, βιώνοντας διαφορετικές ζωές και μαθαίνοντας μαθήματα σε κάθε μία. Αυτή η διαδικασία μετενσάρκωσης θεωρείται ως ένας τρόπος να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να εξελισσόμαστε πνευματικά.

Τιμώντας τους νεκρούς στη Wicca

Οι ακόλουθοι της Wicca πιστεύουν επίσης στη σημασία της τιμής και του σεβασμού των νεκρών. Πολλές τελετουργίες και γιορτές της Wicca περιλαμβάνουν προσφορές και προσευχές για νεκρούς αγαπημένους ή προγόνους. Για παράδειγμα, το Samhain (προφέρεται «sow-in») είναι μια γιορτή που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου και μερικές φορές αναφέρεται ως το «Νέο Έτος των Μαγισσών». Αυτή η γιορτή θεωρείται μια εποχή που το πέπλο μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού κόσμου είναι λεπτότερο, καθιστώντας ευκολότερη την επικοινωνία με τα πνεύματα και τους προγόνους.

Κατά τη διάρκεια του Samhain, οι ακόλουθοι της Wicca μπορεί να στήσουν έναν βωμό με εικόνες ή άλλα αντικείμενα που τους θυμίζουν τους νεκρούς αγαπημένους τους. Μπορούν επίσης να ανάψουν κεριά ή να αφήσουν προσφορές φαγητού, ποτού ή λουλουδιών ως τρόπο τιμής και σύνδεσης με εκείνους που έχουν περάσει. Μερικοί ακόλουθοι της Wicca μπορεί επίσης να επιλέξουν να εκτελέσουν μαντεία ή ακόμα και άλλες μορφές μαγείας για να τους βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς ή να αποκτήσουν διορατικότητα στο δικό τους πνευματικό ταξίδι.

Θεότητες του Θανάτου στο Αιγυπτιακό Πάνθεον

wicca αλλαγές θάνατος τέμπη ατυχήματα αλλαγή αθήνα θεσσαλονίκη μαγεία προσευχή Θάνατος στη WiccaΊσως το γνωστότερο θέμα θανάτου που συναντάμε είναι το ζύγισμα καρδιάς με το φτερό και όλα αυτά τα συναντάμε στο αιγυπτιακό πάνθεον περιλαμβάνει έναν αριθμό Θεών και Θεών που συνδέονται με το θάνατο και τη μετά θάνατον ζωή. Ίσως η πιο γνωστή από αυτές τις μορφές είναι ο Anubis, ο οποίος συχνά απεικονίζεται με το κεφάλι ενός τσακαλιού και πιστεύεται ότι είναι ο Θεός της ταρίχευσης και της μουμιοποίησης. Ο Anubis ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση των ψυχών των νεκρών στον Κάτω Κόσμο και τη βοήθειά τους στην προετοιμασία τους για τη μετά θάνατον ζωή.

Μια άλλη σημαντική προσωπικότητα στο αιγυπτιακό πάνθεον είναι ο Όσιρις, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο Θεός των Νεκρών και ο Κυβερνήτης του Κάτω Κόσμου. Ο Όσιρις απεικονιζόταν συχνά ως μουμιοποιημένη φιγούρα και συνδέθηκε με την ιδέα της ανάστασης και της αναγέννησης. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία, ο Όσιρις σκοτώθηκε από τον ζηλιάρη αδελφό του Σετ, αλλά αργότερα επανήλθε στη ζωή από τη σύζυγό του Ίσιδα.

Άλλες μορφές που σχετίζονται με το θάνατο και τη μετά θάνατον ζωή στο αιγυπτιακό πάνθεον περιλαμβάνουν τις θεές Ma’at και Hathor, οι οποίες και οι δύο πιστεύεται ότι βοηθούσαν καθοδηγώντας τις ψυχές των νεκρών στον τελευταίο τόπο ανάπαυσης. Η Ma’at συνδέθηκε με την ιδέα της ισορροπίας και της δικαιοσύνης, ενώ η Hathor απεικονίστηκε συχνά ως Θεά των αγελάδων και συνδέθηκε με τη γονιμότητα και τη μητρότητα καθώς και με το θάνατο και την αναγέννηση.

Οι αριθμοί που σχετίζονται με το θάνατο στο αιγυπτιακό πάνθεον παρέχουν μια άλλη προοπτική για το θάνατο και τη μετά θάνατον ζωή. Ο Anubis, ο Osiris και άλλοι θεοί και θεές ήταν σημαντικοί στην αιγυπτιακή μυθολογία και συνεχίζουν να ενδιαφέρουν τους σύγχρονους ακολούθους της Wicca και άλλων παγανιστικών θρησκειών.

Συμπερασματικά, η άποψη των ακολούθων που έχει ο Θάνατος στη Wicca τονίζει την κυκλική φύση της ζωής, του θανάτου και της αναγέννησης και τονίζει τη σημασία της τιμής και του σεβασμού των νεκρών. Κατανοώντας το θάνατο ως ένα φυσικό μέρος του σύμπαντος, οι ακόλουθοι της Wicca είναι σε θέση να τον προσεγγίσουν με ευλάβεια και σεβασμό και να συνδεθούν με το πνευματικό βασίλειο με ουσιαστικό τρόπο.

Πηγές:

  • Cunningham, Scott. Wicca: A Guide for the Solitary Practitioner. Llewellyn Publications, 2002
  • Farrar, Janet and Stewart Farrar. The Witches’ Way: Principles, Rituals and Beliefs of Modern Witchcraft. Phoenix Publishing, 1984
  • Hutton, Ronald. The Triumph of the Moon: A History of Modern Pagan Witchcraft. Oxford University Press, 2001
  • Wicca.com. «Death and Dying in Wicca.» http://wicca.com/celtic/wicca/death.htm
  • Wilkinson, Richard H. The Complete Gods and Goddesses of Ancient Egypt. Thames & Hudson, 2003.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*